Δοκιμή μεταχειρισμένου: Sym Symphony ST 200

Δοκιμή μεταχειρισμένου: Sym Symphony ST 200

Η SYM πέτυχε τις ιδανικές ισορροπίες μεταξύ συνολικής απόδοσης και τιμής και ο κόσμος αναγνώρισε το γεγονός και το επιβράβευσε με την προτίμηση του.

SYM: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA

Από τα πρώτα σε πωλήσεις στην κατηγορία των scooter στην Ελλάδα, το SYM Symphony ST 200 αποδεικνύει γιατί το αγαπούμε τόσο στην χώρα μας. Αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις για αστική μετακίνηση, όταν το ζητούμενο είναι οικονομική καθημερινή μετακίνηση

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Σχεδίαση: Σύγχρονο και καλοφταγμένο  
Οι γραμμές του scooter είναι σύγχρονες, επενδύοντας περισσότερο στην ρευστή, παρά στην αιχμηρή σχεδιαστική άποψη.  Όμορφες πινελιές όπως το «V» στο εμπρόσθιο πάνω μέρος της ποδιάς και η γραμμή που «διατρέχει» το πίσω μέρος του scooter, προσθέτουν πόντους αλλά πάντα διακριτικά και όχι με κραυγαλέο τρόπο. Τα φώτα πορείας και το stop φανάρι πίσω, είναι τύπου LED. Ποιοτικά, παρά του ότι είναι προσιτό, δεν παρουσιάζει εκπτώσεις σε υλικά κατασκευής, βαφή και συναρμογή.
 
Εργονομία: Θα χωρέσει τους πάντες
Στην άνετη σέλα του θα βολευτούν ακόμα και ψηλοί αναβάτες, αφού ο παρεχόμενος για τα πόδια χώρος μέχρι την ποδιά είναι μεγάλος. Το δεύτερο άτομο είναι φυσικά ευπρόσδεκτο: Ανετο τμήμα σέλας, φαρδιά μαρσπιέ – πλατφόρμες και χειρολαβές. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από την σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα Full Face κράνος, ενώ υπάρχει επίσης ευρύχωρο ντουλαπάκι στην ποδιά. Κάτω από την σέλα υπάρχει επίσης ένας αντικλεπτικό διακόπτης, που αποτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα σε περίπτωση που παραβιαστεί ο κεντρικός διακόπτης. Ο πίνακας οργάνων αποτελεί highlight, όντας πλήρως ψηφιακός, αναπαριστώντας ένα αναλογικό κοντέρ το οποίο ο αναβάτης μπορεί να το αλλάξει από ταχύμετρο σε στροφόμετρο.
 
Κινητήρας: Οικονομικός και πολιτισμένος
Ο αερόψυκτος διβάλβιδος κινητήρας των 169 κ.εκ. τροφοδοτείται με ψεκασμό και έχει σχεδιασθεί με γνώμονα την αξιοπιστία, την χαμηλή κατανάλωση και την οικονομική συντήρηση. Η ισχύς του είναι 12 ίπποι στις 7.500 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή των 1,2 kg-m, αποδίδεται στις 6.000 σ.α.λ. Είναι αρκετά πολιτισμένος στην λειτουργία του, η ισχύς του αποδίδεται γραμμικά και είναι αρκετή, ώστε να κινήσει ακόμα και σβέλτα το Symphony μέσα στους δρόμους της πόλης, ενώ η κατανάλωση του κυμαίνεται κοντά στα 3,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα,
 
Πλαίσιο – Αναρτήσεις – Φρένα: Στα στάνταρ της κατηγορίας
Το πλαίσιο του Symphony είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 100 χλστ. μπροστά και δύο ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ πίσω, διαδρομής 80 χλστ. Στα φρένα εξοπλίζεται με δίσκο 260 χλστ. wave και διπίστονη δαγκάνα μπροστά, καθώς και δίσκο 240 χλστ. wave με  μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. Οι πρώτες εκδόσεις φοράνε CBS, ενώ το 2017 τοποθετήθηκε ABS στον μπροστινό τροχό. Σήμα κατατεθέν του Symphony οι τροχοί 16 ιντσών με διαστάσεις 110/70-16 τόσο μπροστά, όσο και πίσω. 
 
Στο δρόμο: Όπλο του η ευελιξία
Από τα πρώτα μέτρα, αυτό που εντυπωσιάζει, είναι η «συμπαγής» αίσθηση που λαμβάνει ως feedback ο οδηγός, με το Symphony να «πατάει» στο δρόμο σαν να ήταν scooter μεγαλύτερου κυβισμού.  Το κόψιμο του τιμονιού  είναι από τα μεγαλύτερα και το scooter είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμο να υπακούσει αστραπιαία σε οποιαδήποτε εντολή του δοθεί. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι το Symphony «καθαρίζει» κυκλοφορία και κίνηση στις πόλεις… για πλάκα. Όταν οι δρόμοι είναι πιο ανοικτοί, το Symphony θα επιταχύνει θετικά μέχρι τα 110, έχοντας δυνατότητα να κρατήσει -ανεπηρέαστο  των συνθηκών- αυτή την ταχύτητα για πολύ ώρα. Σταθερό και ασφαλές, αν επιμείνει κανείς στο γκάζι, θα φτάσει τα 120, που αποτελούν και την τελική του ταχύτητα.
  
Συμπέρασμα
To Sym Symphony ST 200 αποτελεί λίρα εκατό σε αξία και ευκολία μεταπώλησης με τις τιμές του για ένα μοντέλο 3τιας να βρίσκονται στα επίπεδα των  1700 ευρώ, ενώ «φεύγουν» με χαρακτηριστική ευκολία αφού αποτελούν στην ουσία μια από τις καλύτερες και πιο προσιτές προτάσεις της αγοράς για καθημερινή μετακίνηση.  Ευελιξία, πρακτικότητα, χαμηλή κατανάλωση και ασφαλή συμπεριφορά στο δρόμο, φέρνουν το Symphony SΤ 200 ψηλά στις προτιμήσεις ακόμα και ως μεταχειρισμένο.
 
 
Δαίμονας ευελιξίας και ασφαλές στο δρόμο
Οικονομικό σε κατανάλωση και κόστος συντήρησης
Φεύγουν για πλάκα σαν μεταχειρισμένα
Είναι το καλύτερο value for money scooter πόλης;