Το Husqvarna Norden 901 αποτυπώνει ολόσωστα την τάση των μεσαίων μοτοσυκλετών περιπέτειας και παραμένει απόλυτα ποθητό, εν αναμονή του επίσημου ντεμπούτου σε παραγωγή!

Concept: Husqvarna Norden 901

Concept: Husqvarna Norden 901

Concept: Husqvarna Norden 901

Concept: Husqvarna Norden 901

Concept: Husqvarna Norden 901

Concept: Husqvarna Norden 901

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, το Norden 901 φοράει τον αναβαθμισμένο κινητήρα 890 κ.εκ. από την KTM 890 Duke R, αλλά κατάλληλα προσαρμοσμένος ώστε να ταιριάζει σε μια πλατφόρμα παρόμοια με αυτή του KTM 790 Adventure. Η Husqvarna χρησιμοποιεί τη μεγαλύτερη έκδοση του δικύλινδρου κινητήρα με στόχο να ξεχωρίζει από τα αντίστοιχα μοντέλα της Αυστριακής εταιρίας.

Το Norden 901 έχει ένα ενδιαφέρον νεο-ρετρό στιλ, το οποίο είναι εμφανώς επηρεασμένο από το Svartpilen και το οποίο αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο της γκάμας μοντέλων της Husqvarna. Βλέποντας τους μεγάλους τροχούς των 21 ιντσών μπροστά 18 ιντσών πίσω και την μεγάλη διαδρομή των αναρτήσεων, το Husqvarna Norden 901 φαίνεται ότι θα τα καταφέρνει αρκετά καλά εκτός δρόμου, αν και η μοτοσικλέτα έχει σχεδιαστεί για να είναι περισσότερο ένας γυρολόγος αποστάσεων και όχι ένα enduro μεγάλου μεγέθους.

Το ρεζερβουάρ καυσίμων θυμίζει αυτό του KTM 790 Adventure μόνο που σε αυτή την περίπτωση είναι προστατευμένο από μαύρα κάγκελα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει αρκετή προστασία για το ενδεχόμενο πτώσης  και στο υπόλοιπο σώμα της μοτοσικλέτας, οι δε κίτρινοι προβολείς ομίχλης συμπληρώνουν το πακέτο περιπέτειας.

Το Husqvarna Norden 901 Concept διαθέτει και μερικές ακόμα αξιοσημείωτες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα η split screen TFT έγχρωμη οθόνη, η οποία μπορεί να συνδεθεί με το κινητό του αναβάτη μέσω μια ειδικής  εφαρμογής και να του παρέχει χρήσιμες λειτουργίες.

Η μοτοσυκλέτα έχει επίσημα επιβεβαιωθεί για παραγωγή, ωστόσο ακόμα περιμένουμε πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ίσως ακόμη μια επιβεβαίωση, μιας και η πανδημία έφερε ταραχές στα σχέδια των εταιρειών. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα! 

DAYTONA: Εξουσιοδοτημένο service SYM-DAYTONA

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

  • C_R_O_M________

    Ωραία παιδιά τα digital κολπάκια αλλά αν δεν δοκιμαστεί η μηχανή από κοντά δουλειά ΔΕΝ γίνεται.

      6
  • Ippokratis

    Δυστυχως στις μερες κατασκευαζονται πολλα συγχρονα ' σκουπιδια' μιας χρησης..... Εχουν αντοχη 4-5 χρονια και μετα ξανα- αγοραζεις. Η ποιοτητα εχει πεσει παρα πολυ διοτι εχουν πολλα ηλεκτρικα-αισθητηρες με αποτελεσμα να χαλανε ευκολα.

      4
  • Γιώργος

    Όλα καλά με την παρουσίαση δεν έχετε βάλει όμως το tracer 7 όπως κάνατε με το 9 που βάλατε την άλλη και τη gt έκδοση στο 7 βάλατε μόνο την gt

      2
    • Mototriti

      Απάντηση: Αγαπητέ Γιώργο, υπάρχει μόνο το Yamaha Tracer 7 GT διότι αυτό παρουσιάστηκε ως μοντέλο 2021 (Το ανανεωμένο Yamaha Tracer 700 έχει παρουσιασθεί από πέρσι)

        9