Ένα νέο concept δίκυκλο από την BMW, που δείχνει την άποψη της εταιρείας για τα αστικά scooters που έρχονται και θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Concept: BMW Definition CE 04

Concept: BMW Definition CE 04

Concept: BMW Definition CE 04

Concept: BMW Definition CE 04

Concept: BMW Definition CE 04

Concept: BMW Definition CE 04

Εν όψει της δραματικής εξέλιξης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και δικύκλων τα τελευταία έτη, η BMW δίνει την δική της «εργασία» στις εξελίξεις του θέματος, παρουσιάζοντας το νέο Definition CE 04. Το μοντέλο έχει την μορφή ενός αστικού scooter με μοναδικό σχεδιασμό, ο οποίος φιλοξενεί σημαντικές καινοτομίες για τα αντίστοιχα, ηλεκτρικά δίκυκλα.
 
To Definition CE 04 είναι σχεδιασμένο με πρωτοποριακό τρόπο θέλοντας, σύμφωνα με την BMW, να δώσει έμφαση στην πρακτικότητα και την χρηστικότητα, ξεχωρίζοντας παράλληλα με την πρώτη ματιά. Η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από το Concept Link του 2017 με την φουτουριστική προσέγγιση να είναι προφανής. Οι μπαταρίες του μοντέλου βρίσκονται στο χαμηλότερο δυνατό τμήμα, κάτω από το πάτωμα, ελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για αποθήκευση. Ο χώρος γίνεται προσβάσιμος από το πλάι και θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος ή άλλα αντικείμενα. Παράλληλα, η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα του μοντέλου προσφέρει πλεονεκτήματα και στο ζύγισμα του μοντέλου, όπως δηλώνει η εταιρεία.
 
Τα μηχανικά μέρη του Definition CE 04 είναι συγκεντρωμένα στο πίσω μέρος και ο αναβάτης έχει θέα στον ηλεκτροκινητήρα, τον οδοντωτό ιμάντα και το σύστημα της ανάρτησης με το μονόμπρατσο ψαλίδι. Η σχεδίαση με τα πλαϊνά καλύμματα τύπου «φτερών» παίζει ρόλο σε αυτό, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω έχουν μορφή U και διπλού C αντίστοιχα.
 
Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην πρακτικότητα χρήσης του Definition CE 04 ως καθημερινού scooter και οι ανάλογες λύσεις που υιοθετήθηκαν είναι πολλές. Η σέλα είναι τύπου «bench», ευθύγραμμου σχήματος που προσφέρει δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στο μοντέλο και αυξάνει την άνεση του αναβάτη, σύμφωνα με την εταιρεία. Παράλληλα, το μοντέλο φέρει μια νέα οθόνη TFT 10,25 ιντσών, την μεγαλύτερη οθόνη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε scooter, προσφέροντας δυνατότητες συνδεσιμότητας με smartphone.
 
Το Definition CE 04 προσφέρει στον αναβάτη του ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό, που είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί σε συνεργασία με το μοντέλο. Το μεγάλο, αδιάβροχο jacket φιλοξενεί φωτιστικά LED που μπορούν να αλλάξουν χρώμα,  υποβοηθώντας τον αναβάτη να γίνεται ορατός στην πόλη, ενώ η εσωτερική τσέπη του jacket έχει ασύρματο φορτιστή για το κινητό του τηλέφωνο.
 
Προς το παρόν το Definition CE 04 θα παραμείνει ως concept, δείχνοντας ωστόσο τις προθέσεις τις εταιρείας για τις εξελίξεις στα ηλεκτρικά scooter πόλης. Πως σας φαίνεται;

 

DAYTONA: Εξουσιοδοτημένο service SYM-DAYTONA

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

  • C_R_O_M________

    Ωραία παιδιά τα digital κολπάκια αλλά αν δεν δοκιμαστεί η μηχανή από κοντά δουλειά ΔΕΝ γίνεται.

      6
  • Ippokratis

    Δυστυχως στις μερες κατασκευαζονται πολλα συγχρονα ' σκουπιδια' μιας χρησης..... Εχουν αντοχη 4-5 χρονια και μετα ξανα- αγοραζεις. Η ποιοτητα εχει πεσει παρα πολυ διοτι εχουν πολλα ηλεκτρικα-αισθητηρες με αποτελεσμα να χαλανε ευκολα.

      4
  • Γιώργος

    Όλα καλά με την παρουσίαση δεν έχετε βάλει όμως το tracer 7 όπως κάνατε με το 9 που βάλατε την άλλη και τη gt έκδοση στο 7 βάλατε μόνο την gt

      2
    • Mototriti

      Απάντηση: Αγαπητέ Γιώργο, υπάρχει μόνο το Yamaha Tracer 7 GT διότι αυτό παρουσιάστηκε ως μοντέλο 2021 (Το ανανεωμένο Yamaha Tracer 700 έχει παρουσιασθεί από πέρσι)

        9