net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σχεδιαστικά το T-MAX έχει προχωρήσει πολύ δρόμο σε σχέση με την πρώτη του υλοποίηση αν και διατηρεί ορισμένα βασικά αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά.

Αναρτήσεις και φρένα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά των μοτοσικλετών.

Το πρώτο scooter που εισήγαγε την μοτοσικλετιστική δυναμική στον κόσμο της αυτόματης μετάδοσης. Εξακολουθεί να είναι ένα από τα λίγα δίκυκλα που το καταφέρνουν αυτό.

Δοκιμάζουμε το νέο T MAX που θέτει τον πήχη στα Maxi Scooters

Το T-MAX, παρουσιάζεται ωριμότερο από ποτέ στην τελευταία του ανανεωμένη εκδοχή του και μας δείχνει για άλλη μια φορά, γιατί θεωρείται σημείο αναφοράς μεταξύ των maxi scooters.

 
Τιμή: 11.650 ευρώ (10.990 χωρίς ABS)
Χρώματα: Ασημί, Λευκό, Γκρι, Μαύρο

+: Αναρτήσεις, Μετάδοση, Σέλα, Ποιότητα κατασκευής, Ζύγισμα 
-: Μικρός αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα

Κατά καιρούς εμφανίζονται μοντέλα που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, έστω και πρόσκαιρα. Υπάρχουν και εκείνες οι δημιουργίες που αποκτούν το δικό τους φανατικό κοινό το οποίο τις ακολουθεί πιστά σε όλες τις εκφάνσεις τους στη διάρκεια της ζωής τους. Τέλος υπάρχουν και εκείνες οι σπάνιες περιπτώσεις δίτροχων που καταφέρνουν να συνδυάζουν τα δύο παραπάνω προσθέτοντας παράλληλα και τις πολυπόθητες πωλήσεις.


Αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του TMAX. Το ιαπωνικό maxi-scooter έσκασε σαν βόμβα, όταν εμφανίστηκε, πριν από 14 ολόκληρα χρόνια. Η σύλληψή του ήταν «εξωγήινη» για τα δεδομένα της εποχής με τους Ιάπωνες να «κρύβουν» ουσιαστικά την αρχιτεκτονική και τη δυναμική μιας μοτοσικλέτας κάτω από τα πλαστικά και την πρακτικότητα ενός scooter.
 
λαίσιο κατασκευασμένο από αλουμίνιο, εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας τοποθετημένος ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, κανονικό ψαλίδι και τελική μετάδοση με αλυσίδα στον πίσω τροχό. Η σύλληψη της Yamaha ήταν τόσο καλά μελετημένη και είχε τέτοιον αντίκτυπο στο κοινό των δύο τροχών που το TMAX άρχισε να πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι παρά την τσουχτερή του τιμή. Μάλιστα συνέχισε έτσι τα επόμενα χρόνια, αποκτώντας σύντομα cult status και αναδείχθηκε ως το απόλυτο best seller της κατηγορίας με περισσότερες από 200.000 πωλήσεις παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Οι αντίπαλοι που παρουσιάζονται κατά καιρούς δεν έχουν πτοήσει καθόλου την πορεία του ιαπωνικού μοντέλου, γύρω του έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία από εταιρίες βελτιώσεων και αξεσουάρ και οι αναβαθμίσεις που πραγματοποιεί η Yamaha όλα αυτά τα χρόνια κρατούν το TMAX πάντα επίκαιρο.

Αυτό γίνεται και με την τελευταία του ανανεωμένη έκδοση την οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα στις επόμενες σελίδες.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ