Biaggi: Πάει για «ηλεκτρικό» ρεκόρ

Την μέγιστη ταχύτητα ever σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θέλει να κάνει ο Max Biaggi, μέσα από μια νέα συνεργασία. Δείτε περισσότερα…

Μέχρι τώρα, το ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας κάτω των 300 κιλών, ανήκει στην Lightning LS-218, η οποία έχει αγγίξει αισίως τα 327,608 χιλιόμετρα την ώρα, από το 2013, στα χέρια του Jim Hoogerhyde. Ωστόσο, η Voxan, μια εταιρεία με έδρα το Πριγκιπάτο του Μονακό, έχει σκοπό να διεκδικήσει αυτή την κορυφή , επιστρατεύοντας τον Max Biaggi.

Τι ακριβώς θα γίνει; Σύμφωνα με ειδήσεις από την γειτονική μας Ιταλία, ο Max Biaggi, παλαίμαχος πολυπρωταθλητής στα MotoGP, θα συνεργαστεί με την Voxan με στόχο το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας από ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα.

Όπλο του εγχειρήματος θα είναι το μοντέλο Wattman, η οποία όπως δηλώνεται, φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 200 ίππων και 20 kgm ροπής, ενώ φτάνει μέχρι και τις 10.500 σαλ. Ο κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία 12,8 kWh, ενώ μεταδίδει την ισχύ στον δρόμο με ένα ιδιαίτερα φαρδύ ελαστικό 240 χιλιοστών. Η Wattman μπορεί να αγγίξει τα 160 χιλιόμετρα την ώρα από στάση, μέσα σε 5,4 δευτερόλεπτα.

H προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ θα γίνει, όπως δηλώνεται, το καλοκαίρι που έρχεται, όταν και ο Max Biaggi θα οδηγήσει στα ορυχεία άλατος Uyuni της Βολιβίας. Μάλιστα, η Voxan θέλει να δει επίσης την κατάρριψη και των 330 χιλιομέτρων την ώρα, από την Wattman, θέτοντας όχι απλά νέο ρεκόρ, αλλά και με διαφορά.



Για το εγχείρημα μίλησε ο Gildo Pastor, ο πρόεδρος της εταιρείας, λέγοντας: «Γνωρίζω τον Max 15 χρόνια τώρα και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και τα ίδια πάθη. Ενωνόμαστε ξανά σε ένα project που είναι κοντά στις καρδιές μας και κάτι που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά. Είναι τιμή μου να εμπιστευτώ το Wattman στα χέρια ενός αναβάτη που έχει γράψει την δική του ιστορία στα Grand Prix. Τα 330 χιλιόμετρα την ώρα είναι μια τεράστια πρόκληση στην κατηγορία μας, αλλά είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα». Για να δούμε λοιπόν, αν το εγχείρημα των Pastor και Biaggi θα στεφθεί με επιτυχία.