Το «επίμαχο» μπουφάν της Versace

Αυτό το jacket μοτοσυκλέτας κάνει 6.000 δολάρια…

…και προφανώς έχει γίνει θέμα, διεθνώς. Τι θα λέγατε για αυτό;

ΟΚ, ο ρουχισμός μοτοσυκλέτας έρχεται σε όλες τις «γεύσεις» και όλα τα βαλάντια και, ειδικά αν είστε γενναιόδωροι, μπορείτε να κάνετε δικά σας ακριβά, πολυτελή, premium αξεσουάρ μοτοσυκλέτας. Κάπου όμως πρέπει να υπάρχει και ένα όριο, έτσι; Δείτε για παράδειγμα αυτό το jacket που «αλιεύσαμε», το οποίο θα συζητηθεί.

Πρόκειται για ένα δερμάτινο μπουφάν τύπου μοτοσυκλέτας, από την Versace (αρχίσαμε…), το οποίο φέρει ένα μεγάλο λογότυπο της Ford στο κέντρο του, διάφορα άλλα «ραφτά» στην περιοχή του στήθους και έχει άσπρο-μαύρο χρώμα με μπλε λεπτομέρειες. Σίγουρα είναι ένα εμφανίσιμο ρούχο, γιατί να το κρύψουμε. Θα δίνατε όμως… 6.650 δολάρια, για αυτό το μπουφάν; Ναι, καλά διαβάσατε.

Προφανώς, ο χώρος της μόδας είναι λίγο… ιδιαίτερος. Στην καλύτερη εκκεντρικός, στην χειρότερη απλά τρομακτικός, με τα τεράστια χρηματικά ποσά που «παίζονται» στο όνομα της εμφάνισης. Το θέμα είναι ότι η «μοτοκουλτούρα που πωλείται», το ακριβό branding και η κοινωνία της επίδειξης και των κοινωνικών δικτύων, οδηγούν σε ένα πολύπλευρο φαινόμενο marketing και εμπορίου, για… «έχοντες».

Και για να μην μας χαρακτηρίσετε και εμπαθείς, σκεφτείτε ότι τα 6.650 δολάρια που κοστίζει το jacket αυτό είναι τιμή υψηλότερη από αυτή της ακριβότερης ολόσωμης στολής με αερόσακο, στον κόσμο! Και προφανώς, το μπουφάν αυτό δεν έχει κανενός είδους προστασία, καν…