Σταματούν να διατίθενται τα Aprilia Shiver (φωτό) και Dorsoduro τα επόμενα χρόνια;

Aprilia: Σταματά τα Shiver και Dorsoduro;

Φήμες ότι τα δύο μοντέλα της Aprilia θα βγουν από την γκάμα της εταιρείας, κυκλοφόρησαν ευρέως πριν λίγες ώρες – Δείτε τι γνωρίζουμε.

Οι προδιαγραφές Euro5 θα έχουν πλήρη εφαρμογή σύντομα, με όλες τις μοτοσυκλέτες που πωλούνται ως καινούργιες να πρέπει να τις «περνούν». Αυτό θα σημάνει ότι τα παλιότερα μοντέλα που κυκλοφορούν ακόμα, θα πρέπει ή να υποστούν αλλαγές για να περάσουν τα όρια των Euro5 ή να σταματήσουν να κυκλοφορούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Aprilia Shiver και Dorsoduro 900 πιθανόν θα πέσουν στην δεύτερη περίπτωση.
 
Πιο συγκεκριμένα, φήμες από το εξωτερικό λένε ότι τα Aprilia Shiver και Dorsoduro δεν θα περάσουν τις προδιαγραφές Euro5, με την εταιρεία να διακόπτει την παραγωγή τους μπορεί και οσονούπω, πριν το 2021. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τα δύο μοντέλα κυκλοφορούν από το 2008, με την μεγαλύτερη του αναβάθμιση να είναι η υιοθέτηση του κινητήρα των 900 κυβικών το 2017.
 
Η απόφαση της Aprilia, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, έχει και άλλο λόγο να παρθεί: Μόλις κυκλοφόρησε το RS660, ενώ αναμένονται τόσο τα Tuono 660 όσο και το Tuareg 660, 3 μοτοσυκλέτες που θα σημάνουν μια νέα «αρχή» για την γκάμα της εταιρείας από το Noale. Είναι φυσικό λοιπόν ότι η Aprilia στρέφει την προσοχή στις νέες της μοτοσυκλέτες που ήδη συλλέγουν διθυραμβικές κριτικές.
 
Περιμένουμε και περισσότερα νέα, ίσως δε και επίσημα, εν καιρώ.