Θα δούμε το Aprilia Tuono και σε έκδοση των 400 κυβικών; (Στην φωτογραφία το 660)

Aprilia: Η γκάμα 400 κυβικών έρχεται

Επιβεβαιώθηκε από διεθνείς πηγές, ότι η Aprilia ετοιμάζει γκάμα μοντέλων στα 400 κυβικά, προκειμένου να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στις κατηγορίες του σήμερα. Δείτε περισσότερα.

Η Aprilia έδειξε την επιθετική της διάθεση για διεύρυνση της γκάμας της, ξεκινώντας από την σειρά των 660 κυβικών: Το RS660, το Tuono 660 που έχουμε δει ως concept, αλλά και το αναμενόμενο Tuareg 660 που… δεν το έχουμε δει ακόμα παρά μόνο κρυμμένο, στην EICMA του 2019. Η επέκταση όμως δεν θα σταματήσει εκεί, αφού τα τελευταία 24ωρα υπήρξε διεθνής επιβεβαίωση για μοντέλα στα 400 κυβικά.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Piaggio Ινδίας, Diego Graffi, δήλωσε ότι πράγματι μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα μοτοσυκλετών βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα έχει κυβισμό μεταξύ 350-450 κυβικών εκατοστών. Τα διεθνή μέσα δείχνουν ότι κατά αυτό τον τρόπο, θα εμφανιστεί ένα RS400 και ένα Tuono 400, τουλάχιστον για αρχή. Τα μοντέλα, ωστόσο, θα πωληθούν στην αγορά της Ινδίας σε πρώτη φάση, με την ημερομηνία αποκάλυψης τους να τοποθετείται στο 2023.
 
Όπως είναι φυσικό, μια… απορία πλανάται στον αέρα, κυρίως επειδή το κόστος για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου είναι υψηλό και η διάθεση του σε μια αγορά μόνο είναι ριψοκίνδυνη απόφαση. Αν, τελικά, η γκάμα των 400 κυβικών της Aprilia φτάσει και στην Ευρώπη, η εταιρεία θα μπει σίγουρα στη μύτη ανταγωνιστών όπως τα Yamaha R3/MT-03, το κραταιό KTM Duke 390, τα αντίστοιχα Kawasaki Ninja/Z400 και όχι μόνο.