Με σωστά αδιάβροχα, θα μείνεις στεγνός.

Αντιμετώπισε τη βροχή

Δεν χρειάζεται να γίνεσαι μούσκεμα κάθε φορά που βρέχει. Δες πώς τα κατάλληλα αδιάβροχα θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στεγνός στον προορισμό σου.

Σε κανέναν δεν αρέσει να οδηγεί βρεγμένος. Το νερό σε κάνει να κρυώνεις με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή σου και να έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακείς σε ατύχημα. Επιπρόσθετα, τα βρεγμένα και παγωμένα άκρα δυσκολεύουν το χειρισμό της μοτοσυκλέτας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτείς από τα νερά της βροχής είναι ένα καλό σετ αδιάβροχα.

Αν τα γάντια σου δεν είναι αδιάβροχα, μπορείς να τα προστατέψεις από το νερό της βροχής με καλύμματα. Αντίστοιχα, ένα ζευγάρι αδιάβροχες γκέτες, θα προστατέψει τις μπότες ή τα παπούτσια σου.
Τα χέρια είναι τα πρώτα που έρχονται σε επαφή με τον αέρα και το νερό. Για να τα προστατέψεις υπάρχουν αδιάβροχα γάντια, αλλά αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα, τα αδιάβροχα καλύμματα γαντιών είναι μια πολύ αποτελεσματική και φθηνή λύση. Για καλύτερο έλεγχο τον χειριστηρίων, προτίμησε αυτά που έχουν ξεχωριστά δάκτυλα και όχι τα μονοκόμματα. Όταν περνάς από δρόμους με λιμνάζοντα νερά, ο μπροστινός τροχός σηκώνει το νερό και το στέλνει στα πόδια σου κάνοντας μούσκεμα τα παπούτσια ή τις μπότες σου. Για να τα κρατήσεις στεγνά μπορείς να προμηθευτείς ένα ζευγάρι γκέτες.  

Για να μείνεις στεγνός σε περίπτωση ξαφνικής φθινοπωρινής μπόρας, πρέπει να εφοδιαστείς με ένα σετ αδιάβροχα. Είναι ελαφριά και δεν πιάνουν πολύ χώρο για να μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου.
Ο καιρός το φθινόπωρο κρύβει απρόσμενες εκπλήξεις στους αναβάτες. Ο καιρός αλλάζει γρήγορα χωρίς προειδοποίηση και μια μέρα μπορεί να ξεκινήσει με ήλιο, αλλά στη συνέχεια να έρθει μια ξαφνική βροχή πιάνοντας απροετοίμαστο τον αναβάτη. Για να παραμείνεις στεγνός είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου ένα σετ αδιάβροχα. Το βάρος τους είναι ελάχιστο και αν τα διπλώσεις καλά, πιάνουν πολύ μικρό χώρο. Έτσι μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου σε ένα σακίδιο ή στον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτουν τα scooter.

Eπειδή θα τα φοράς πάνω από το μπουφάν και το παντελόνι σου, πρέπει να είναι αρκετά φαρδιά. Πριν αγοράσεις, δοκίμασέ τα πάνω από τον εξοπλισμό σου.
Το αδιάβροχο πρέπει να είναι άνετο και σχετικά φαρδύ, αφού θα χρειαστεί να το φορέσεις ακόμη και πάνω από χοντρά, χειμωνιάτικα ρούχα, μπουφάν και παντελόνι. Αν είναι υπερβολικά φαρδύ, θα ανεμίζει σε μεγάλες ταχύτητες και θα σε ενοχλεί. Δοκίμασε αδιάβροχα φορώντας το μπουφάν σου για να είσαι σίγουρος για το μέγεθος. Διάλεξε κάποιο που να διαθέτει ιμάντες προσαρμογής, για να μπορείς να το φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου. Επειδή η ορατότητα είναι μειωμένη όταν βρέχει, είναι καλό το αδιάβροχο σου να έχει ανακλαστικά σημεία.

Υπάρχουν διαιρούμενα αδιάβροχα που είναι πιο εύκολο να φορεθούν. Τα μονοκόμματα, όμως, ίσως παρέχουν καλύτερη προστασία.
Τα διαιρούμενα αδιάβροχα αποτελούνται από δυο κομμάτια, σακάκι και παντελόνι. Έτσι είναι πιο εύκολο να τα βάλεις και να τα βγάλεις, όμως μπορεί να περάσει νερό από το σημείο της μέσης. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα μονοκόμματο αδιάβροχο. Να θυμάσαι ότι τα φερμουάρ δεν παρέχουν ικανοποιητική στεγανοποίηση, οπότε είναι απαραίτητο να είναι καλυμμένα και να προστατεύονται από Velcro, ώστε να μην επιτρέπουν το νερό να εισχωρήσει στο εσωτερικό.