Alicia Sornosa: Στην Αφρική με μία Scrambler

15.000 χιλιόμετρα σε 7 χώρες έκανε η Ισπανίδα Alicia Sornosa με μία Ducati Scrambler Desert Sled, σε μια περιπέτεια με φιλανθρωπικό σκοπό.

Η Ισπανίδα Alicia Sornosa, αναβάτης και ταξιδιώτισσα με μεγάλη εμπειρία στους 2 τροχούς, πραγματοποίησε ένα μεγάλο ταξίδι άνω των 15.000 χιλιομέτρων, διασχίζοντας 7 χώρες της Αφρικής. Το Ταξίδι της Sornosa ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντις Αμπέμπα και η Ισπανίδα πέρασε μέσα από την Κένυα, την Τανζανία, το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη και το Λεσότο, πριν καταλήξει στο Cape Town της Νότιας Αφρικής.

Η Sornosa ταξίδεψε με μία Ducati Scrambler Desert Sled, πραγματοποιώντας ένα κατόρθωμα το οποίο εντυπωσίασε τόσο πολύ στην χώρα της, που η Γεωγραφική κοινότητα της Ισπανίας της απένειμε το βραβείο του «Ταξιδιού της χρονιάς 2018».

Η Sornosa είχε μαζί της στο ταξίδι, τον έμπειρο αναβάτη Polo Arnaiz, ο οποίος είχε συμμετάσχει και σε γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα, τις χρονιές 2013 με 2014. Αναφέρεται μάλιστα ότι οι δύο αναβάτες δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κανένα τεχνικό πρόβλημα με τις μοτοσυκλέτες τους, πέρα από την επισκευή δύο σκασμένων ελαστικών αλλά και μια αλλαγή ελαστικών στην μέση της πορείας.

]Στην επιστροφή, η Alicia, η οποία συγκέντρωσε το ποσό των 5.000 ευρώ κατά την διάρκεια του ταξιδιού, το δώρισε στην μη κυβερνητική οργάνωση ανθρωπιστικού χαρακτήρα «Amigos da Silva», που δραστηριοποιείται στην ήπειρο.