net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο όσο και κλασικό σχήμα για τη Vespa Quarantasei Concept που παρουσίασε η Piaggio στην EICMA.

Η Piaggio κατασκεύασε μια Vespa από το μέλλον για να φιλοξενήσει τον νέο κινητήρα της.

To Fly 50 απέκτησε νέο πλαίσιο και έγινε πιο σύγχρονο στον τομέα της αισθητικής.

Οι γυναίκες αναβάτες του Zip 50 θα έχουν τώρα την ευκαιρία να αποκτήσουν την ειδική έκδοση που προορίζεται για αυτές.

Piaggio: Νέα Vespa και νέος κινητήρας

Στην EICMA η Piaggio παρουσίασε και την άκρως εντυπωσιακή Vespa Quarantasei Concept, ώστε να προωθήσει ένα νέο κινητήρα που θα δούμε στα μοντέλα παραγωγής.

 
Για το X10 σας μιλήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο, το νέο GT scooter των Ιταλών δεν ήταν το μοναδικό νέο δίκυκλο στο περίπτερο της Piaggio. Πολλά βλέμματα συγκέντρωσε και το Vespa Quarantasei Concept. Το όνομα του concept (το οποίο σημαίνει 46) αναφέρεται στη χρονιά που κατασκευάστηκε η πρώτη Vespa και ο σχεδιασμός του προέρχεται οπωσδήποτε από το μέλλον! Πέρα από την εντυπωσιακή αισθητική, όμως, το σημαντικότερο στοιχείο της Vespa Quarantasei είναι ο κινητήρας. Η Piaggio ανέπτυξε στο εργοστάσιό της στην Pontedera έναν ολοκαίνουργιο τετράχρονο, τριβάλβιδο και αερόψυκτο κινητήρα 125 και 150 κ.εκ. Ο σχεδιασμός του κινητήρα ευνοεί την καλύτερη καύση και μειώνει τις τριβές, με αποτέλεσμα να μην καταπονείται το επίσης νέο σε σχεδιασμό σύστημα ψύξης. Επιπλέον, είναι περισσότερο οικολογικός, ενώ οι επιδόσεις του αγγίζουν τους 11,8 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. και το 1 kgm στις 7.000 σ.α.λ. στην περίπτωση του 125 και τους 13 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και τα 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ. στην περίπτωση του 150.

Η Piaggio παρουσίασε και το ανανεωμένο Fly 50, το οποίο άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, λίγο πριν ακολουθήσουν οι εκδόσεις των 125 και 150 κ.εκ.. Ο τετράχρονος κινητήρας των 49,9 κ.εκ. έμεινε ίδιος, ωστόσο, οι αλλαγές στο σύνολο του scooter είναι αρκετές. Πρώτη απ’ όλα γίνεται αντιληπτή η νέα, σύγχρονη εμφάνιση, η οποία φαίνεται επηρεασμένη από την αισθητική του Beverly 300. Νέο είναι και το μονό σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι, ενώ το ρεζερβουάρ μετακόμισε στην ποδιά, αφήνοντας χώρο κάτω από τη σέλα για δύο jet κράνη.

Οι Ιταλοί, τέλος, παρουσίασαν και μια νέα έκδοση του Zip, η οποία προορίζεται για γυναίκες αναβάτες. Στα στοιχεία του μικροκαμωμένου scooter της Piaggio που έχουν εκτιμήσει όλα αυτά τα χρόνια οι γυναίκες αναβάτες, το μικρό βάρος, η χαμηλή σέλα, η ευκολία και οι μικρές διαστάσεις, ενισχύονται πλέον με γραφικά που θα εκτιμήσει ιδιαίτερο τα ωραίο φύλο.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ