net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν παίζει στην κατηγορία της εκκεντρικότητας αλλά στην απλότητα.

Σταθερό και μανιτζέβελο, θα ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις της καθημερινής σας μετακίνησης.

Στη μετακίνηση εντός πόλης, παίρνει άριστα το σύστημα των φρένων, ενώ λίγο περισσότερη προσοχή θα απαιτήσει στις μεγαλύτερες ταχύτητες.

H φινέτσα του χαρακτηρίζει αρκετά από τα scooter της Peugeot.

Μη την ψάχνετε κάτω από τη σέλα. Η τάπα βενζίνης είναι εξωτερική και ανοίγει με το κλειδί του scooter.

Δοκιμή: Peugeot LXR 200i

Διαβάστε στο τεύχος 19 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί στις 13 Σεπτέμβρη, τη δοκιμή του Peugeot LXR 200i, ενός scooter μικροκαμωμένου και ευέλικτου, το οποίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα της γαλλικής εταιρείας και με κύριο σκοπό την ανεμπόδιστη καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

 
Η εμφάνισή του LXR είναι απλή, με μερικές αιχμηρές πινελιές και θεληματικές καμπύλες που δίνουν την αίσθηση ενός χρήσιμου και φινετσάτου μεταφορικού μέσου για την πόλη. Και αυτό ακριβώς είναι. Η κοντή μαύρη ζελατίνα στη μάσκα, δίνει έναν πιο σπορ αέρα και το μπροστινό φανάρι κάτω από τους πληθωρικούς αεραγωγούς είναι όμορφο, καλοσχηματισμένο και λειτουργικό.

Στο δρόμο, οι εκκινήσεις του είναι ιδανικές για τους αρχάριους στο χώρο, χωρίς να φοβίζουν. Μέσα στην κίνηση, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ανταγωνιστές του. Είναι ευέλικτο, χώνεται παντού χάρη στην λεπτή κατασκευή του και έχει το απαραίτητο γκάζι για να ξεκολλήσει και να υπερνικήσει οποιοδήποτε εμπόδιο.

Άνετα θα μετακινηθεί και με δεύτερο άτομο στη σέλα, με τον συνεπιβάτη να έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση στις χειρολαβές της σχάρας και μαρσπιέ που δεν κουράζουν χάρη στη σωστή θέση ύψους. Στις ανοιχτές διαδρομές, κινείται ικανοποιητικά με μια σταθερή ταχύτητα στα 90 – 100 χλμ./ώρα διαθέτοντας επιπλέον γκάζι για προσπεράσεις, ενώ το τιμόνι παρουσιάζει κάποιες μικρές ταλαντώσεις από τα 120 χλμ./ώρα και μετά. Παρ’ όλα αυτά, αρκετά διασκεδαστικό είναι όταν συναντά στροφές δίνοντας μια αίσθηση ασφάλειας και επιτρέποντας καλές κλίσεις σε συνδυασμό με το εύκολο γκάζι του.

Διαβάστε όλο το τεστ στο τεύχος 19 του Moto Τρίτη, την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη.

 

PEUGEOT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ