net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμή: Aprilia Scarabeo 300S

Το νέο μέλος της σειράς των Scarabeo κάνει ό,τι μπορεί για να ξεχωρίσει. Απέκτησε μεγαλύτερο κινητήρα και φόρεσε και τα καλά του, αποκτώντας το προσωνύμιο Special. Και όλα αυτά, χωρίς να είναι καν επιτακτική ανάγκη, μιας κι ένα Scarabeo ξεχωρίζει παντού!

 
Η σειρά των Scarabeo φυσικά και δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία που εμφανίστηκε με την ανάπτυξη του νέου Quasar των 278,3 κ.εκ. της «μαμάς» Piaggio. Έτσι, η προσθήκη στη σειρά ενός μοντέλου 300 κ.εκ. δεν ήταν παρά θέμα χρόνου. Και το μοντέλο αυτό είναι το Scarabeo 300S, ένα scooter που, αν εξαιρέσεις το μεγαλύτερο κινητήρα και κάποιες λεπτομέρειες στην αισθητική, δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα της σειράς.

Στον τομέα της αισθητικής, τα Scarabeo γενικότερα έχουν καταφέρει κάτι που ελάχιστα μοντέλα μπορούν να διεκδικήσουν: είτε θα τα λατρέψεις είτε θα τα μισήσεις. Οπότε, σε όποια και από τις δύο κατηγορίες να ανήκεις, θα παραδεχθείς την αισθητική τους. Στα ίδια πλαίσια κινείται και το 300S. Η αισθητική του δεν έχει ξεφύγει στο παραμικρό από αυτή των υπολοίπων. Τα πλαστικά του είναι γεμάτα καμπύλες και στο πλάι δεσπόζει το κλασικό πλέον πάνελ με το λογότυπο Scarabeo.

Τα τελειώματα στο κοστούμι του είναι φινιρισμένα με μαύρο ματ και πολλές λεπτομέρειες έχουν καλυφθεί με χρώμιο. Η μάσκα παραμένει ίδια, με το μεγάλο στρογγυλό φανάρι να βρίσκεται στο τιμόνι. Ένα νέο στοιχείο που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα του Scarabeo 300S, είναι ο λευκός πίνακας οργάνων, με το λευκό φως.

Το Scarabeo 300S αποτελεί ένα από τα πιο άνετα, αν όχι το πιο άνετο, scooter της κατηγορίας. Η σέλα είναι μεγάλη και μαλακή, βολεύοντας αναβάτη και συνεπιβάτη. Επιπλέον, δεν βρίσκεται σε μεγάλο ύψος, επιτρέποντας στα πόδια να φτάσουν άνετα στην άσφαλτο. Ο χώρος για τα πόδια είναι ικανοποιητικός, ενώ η ζελατίνα στη μάσκα θα προστατέψει καλύτερα απ’ όσο δείχνει, αφήνοντας μόνο τους ώμους εκτεθειμένους.

Περισσότερα για το Aprilia Scarabeo 300S μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο17 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ