net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

XT 660R ‘05 με 5.800 €

Το 2004 ο μύθος του XT αναζωπυρώνεται, μιας και η Yamaha παρουσιάζει μετά από αρκετά χρόνια τη νέα γενιά του μοντέλου. Έχει μονάχα δύο κοινά με το προκάτοχό του, το όνομα και την ίδια φιλοσοφία στο χαρακτήρα του. To XT 660 R είναι κομμένο και ραμμένο στη φιλοσοφία της χώρας μας.

 
Πολύ πιο σύγχρονο και μοντέρνο από το XT 600 και με ζηλευτή αισθητική δεν άργησε να γίνει best seller. Ο κινητήρας απέκτησε για πρώτη φορά υγρόψυξη, ανέβασε τη χωρητικότητά του στα 659 κ.εκ και την ιπποδύναμή του στους 48 ίππους.

Την τροφοδοσία έχει αναλάβει ψεκασμός, κάτι που χάρισε οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρίπων. Μπορεί ο όγκος της μοτοσικλέτας να είναι μεγαλύτερος από του προκατόχου, αλλά δεν έχει χάσει την ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις. Η λειτουργία των αναρτήσεων είναι αισθητά ποιοτικότερη, όπως και το πλαίσιο που είναι αρκετά στιβαρότερο.

Το σύστημα πέδησης με τη σειρά του είναι αποτελεσματικότερο και με πολύ καλύτερη αίσθηση. Το καλοστημένο και ολοκληρωμένο προφίλ της μοτοσικλέτας σε συνδυασμό με τον all round χαρακτήρα της, γρήγορα την έκαναν ένα καθημερινό ‘‘εργαλείο’’.

Στις εκτός δρόμου αποδράσεις δε θα δυσαρεστήσει, ενώ και στα ταξίδια, ειδικά αν περιλαμβάνουν περισσότερες στροφές από ό,τι ευθείες, θα δείξει τις αρετές του. Το πάνελ των οργάνων είναι ψηφιακό και ιδιαίτερα σύγχρονο, όπως και οι διακόπτες που διαθέτουν όμορφη σχεδίαση.

Ιστορικό
Το πρώτο XT 660 παρουσιάστηκε το 2004 σε δύο εκδόσεις. Το R που πρόκειται για την enduro έκδοση του μοντέλου και την X που πρόκειται για την έκδοση motard. Σε ορισμένα από τα πρώτα μοντέλα παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία στον ψεκασμό, όπως και συχνή φθορά στο χρώμα και στα αυτοκόλλητα της μοτοσικλέτας.
Τον επόμενο χρόνο το μοντέλο βελτιώθηκε σε αυτούς τους τομείς. Το 2006 την γκάμα συμπληρώνει μια ακόμα χρωματική παραλλαγή, αυτή σε πορτοκαλί. Για το 2007 το μοντέλο δέχτηκε ένα επιδερμικό λίφτινγκ στα πλαστικά καπάκια του ρεζερβουάρ.

Τι να προσέξω
Η δυσλειτουργία του ψεκασμού στα πρώτα μοντέλα είναι ένας τομέας που απαιτεί προσοχή. Στο ανοιγόκλεινα του γκαζιού δε θα πρέπει να διακρίνονται απροθυμίες και σκασίματα από το σύστημα εξαγωγής.
Το ρουλεμάν του λαιμού θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, οι εξορμήσεις στο χώμα και οι σούζες από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη μπορεί να έχουν αφήσει κατάλοιπα…

Αγορά:
5.800€
Πώληση: 5.300€

* Οι τιμές πώλησης είναι μέσες τιμές πώλησης από ιδιώτη σε ιδιώτη και από έμπορο σε ιδιώτη.
* Οι τιμές αγοράς αφορούν αγορά εμπόρου από ιδιώτη.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ