Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα “διακοπών”, οι μοτοσικλέτες των MotoGP επιστρέφουν στις πίστες, συγκεκριμένα σήμερα στην Σεπάνγκ, για τις πρώτες δοκιμές της χρονιάς. Οι Μαλαισιανοί θαυμαστές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ποιοι θα έχουν τα φόντα να κυριαρχήσουν το 2007!
Η μόνη ομάδα που δε θα παραβρεθεί στις δοκιμές θα είναι η Ilmor αφού βάζει τις «τελευταίες πινελιές» στη V4 και αναμένει την πλήρη ανάρρωση του τραυματία αναβάτη της Τζέρεμυ ΜακΓουίλιαμς.
Καμία, προς το παρόν, ομάδα δεν έχει δώσει κάποιο σημάδι υπεροχής ενώ η τελευταία που θυμόμαστε από τα δοκιμαστικά του 2006 είναι η Rizla Suzuki και οι πολύ καλές επιδόσεις των αναβατών της Hopkins και Vermeulen.
Αναβάτες οι οποίοι θα τραβήξουν την προσοχή είναι ο Ντάνι Πεντρόσα, που ήταν και ο γρηγορότερος πέρσι στις τελευταίες δοκιμές στη Βαλένθια, αλλά και ο πρωταθλητής Νίκυ Χέιντεν που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και στην νέα εποχή των 800 κυβικών εκατοστών.
Σε μια ενδιαφέρουσα χρονιά ελπίζουν και οι Ιταλοί όπως ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο Μάρκο Μελάντρι και ο Λόρις Καπιρόσι που φαίνεται να εγκλιματίζονται γρήγορα ενώ την εμφάνισή της έκανε και η νέα RC 212V της ομάδας του Κένυ Ρόμπερτς που θα δοκιμαστεί στο ασιατικό έδαφος.