4 συμβουλές για να μην την κλαις..

Η προστασία του scooter ή της μοτοσυκλέτας σας είναι ζωτικής σημασίας, γι αυτό σας παρουσιάζουμε 4 τρόπους που θα αποτρέψουν τους επίδοξους κλέφτες από την δίτροχη περιουσία σας.

Δυστυχώς οι κλοπές μοτοσυκλετών στις μέρες μας έχουν αυξηθεί δραματικά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χαμένες μοτοσυκλέτες δεν επιστρέφουν ποτέ στον ιδιοκτήτη τους, καθώς η αστυνομία δεν καταφέρνει να τις εντοπίσει. Συνήθως καταλήγουν σε άλλες χώρες ή αποσυναρμολογούνται και στη συνέχεια πωλούνται ξεχωριστά ως ανταλλακτικά. 

Πρόσεξε που την αφήνεις 

Το πιο κατάλληλο μέρος είναι στο γκαράζ η στην πυλωτή της πολυκατοικίας σου. Τα πράγματα είναι φυσικά ιδανικά αν πρόκειται για κλειστό γκαράζ ή για περιφραγμένο χώρο χωρίς εύκολη πρόσβαση. Αν είναι δυνατόν βάλε και μια προστατευτική αλυσίδα για επιπλέον ασφάλεια. Αν είσαι αναγκασμένος να παρκάρεις έξω στο δρόμο, φρόντισε να αλλάζεις μέρη συχνά και να μη την αφήνεις συνεχώς στο ίδιο σημείο. Επίσης, προνόησε βάζοντας την δίπλα από χώρους που φωτίζονται ή ιδανικά διαθέτουν κάμερες ασφαλείας.  

Βάλε ένα καλό συναγερμό

Βεβαιώσου ότι τοποθέτησες έναν ποιοτικό συναγερμό στη μοτοσυκλέτα, καθώς δρα αποτρεπτικά προς τους επίδοξους κλέφτες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστήματα συναγερμού στην αγορά με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Ειδικοί αισθητήρες ενεργοποιούν την σειρήνα όταν αντιληφθούν την παραμικρή κίνηση ή μπορεί να κόψουν την παροχή ρεύματος ή καυσίμου. Η καλύτερη επιλογή, αλλά και πιο ακριβή, είναι ο συνδυασμός συναγερμού με δορυφορικό σύστημα εντοπισμού με αισθητήρες κίνησης, παρακολούθησης και ακινητοποίησης. 

Κλείδωσέ την 

Σκέψου την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις κλειδαριές. Μην τις προσπεράσεις θεωρώντας τις ξεπερασμένη λύση. Ακόμα και αν καταφέρει κάποιος να την παραβιάσει, ο χρόνος που θα χρειαστεί, τον στρέφει σε πιο εύκολη λεία. Καλύτερη λύση είναι δύο ξεχωριστά κλειδώματα, παράδειγμα μια αλυσίδα που πιάνει σε σταθερό σημείο και ταυτόχρονα ένα λουκέτο δισκοφρένου. Μην τσιγκουνευτείς να πάρεις κάτι καλό. Μην ξεχνάς πόσο κοστίζει η μοτοσυκλέτα σου. 

 Κάνε ασφάλεια κλοπής 

Συγκεκριμένες εταιρίες αναλαμβάνουν να ασφαλίσουν την μοτοσυκλέτα σου σε περίπτωση κλοπής με το ανάλογο φυσικά αντίτιμο στα ασφάλιστρα. Από την άλλη, σκέψου την ψυχολογική πίεση όταν βρεις τη θέση που είχες παρκάρει την καινούργια σου μοτοσυκλέτα, άδεια. Ζύγισε τα δεδομένα και ίσως τελικά να σε συμφέρει να πληρώνεις κάποιο επιπλέον ποσό αλλά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Φρόντισε να διαβάσεις καλά τους όρους του συμβολαίου και να ενημερωθείς σωστά για την διαδικασία αποζημίωσης.