net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Kawasaki ER-6n

KTM 690 Duke ABS

Yamaha MT-07

Honda CB650F

Kawasaki Z800

Suzuki GSR 750

Yamaha MT-09

501+ κ.εκ.

Kawasaki ER-6n: Μοντέρνο και ώριμο

Τιμή: 6.490 ευρώ

Hot Spots

-Κινητήρας

-Ομοιογένεια

-Συμπεριφορά

Το μεσαίο «καθημερινό» street της Kawasaki στην τρίτη πλέον γενιά του είναι μια καθ’ όλα ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα. Το καθημερινό μπήκε σε εισαγωγικά γιατί η πρόταση της ιαπωνικής εταιρίας μπορεί να κάνει όχι μόνο περισσότερα από όσα υπονοεί ο «ταπεινός» όρος commuter αλλά να τα κάνει και καλά. Για να το διαπιστώσετε αυτό δεν έχετε παρά να βρείτε έναν καλοστρωμένο επαρχιακό δρόμο και να προσπαθήσετε να κινηθείτε γρήγορα. Προσπάθεια ουσιαστικά δεν χρειάζεται αφού το ER-6n αποδεικνύεται πολύ ικανό και ευχάριστο σε αυτές τις συνθήκες με τη ροπή του εύστροφου εν σειρά δικύλινδρου μοτέρ να περιορίζει τις αλλαγές των ταχυτήτων. Μόνη ένσταση σε αυτές τις συνθήκες η τοποθέτηση του τιμονιού που ευνοεί την κίνηση με μικρές ταχύτητες στην πόλη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 
Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 8β
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 649
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 71/8.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,5/7.000
Βάρος (κιλά): 204, πλήρες

KTM 690 Duke ABS: Χούλιγκαν με γραβάτα

Τιμή: 8.390 ευρώ

Hot Spots

-Φιλικό με όλους

-Δυνατότητες υπό πίεση

-Κινητήρας

Τιμή: Από 8.390 ευρώ

Η ιστορία των μονοκύλινδρων Duke είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Με λίγα λόγια, η «γέφυρα» μεταξύ των σκληροπυρηνικών supermoto και των street μοτοσικλετών που έβαλε σιγά-σιγά την αυστριακή εταιρία στην άσφαλτο. Σε σχέση με τους προηγούμενους, ο Δούκας…ο Νεότερος είναι παράλληλα και ο πιο πολιτισμένος κάνοντας την καθημερινή μετακίνηση πέρα από διασκεδαστική και πιο άνετη. Με τον ισχυρότερο μονοκύλινδρο κινητήρα που έχουμε δει ποτέ σε πολιτική μοτοσικλέτα, ένα εξαιρετικά στιβαρό πλαίσιο χωροδικτύωμα και αναρτήσεις που λειτουργούν καλά παντού η μοτοσικλέτα της KTM μπορεί να παίξει, πέρα από το ρόλο του εργαλείου και το πολεμικό όπλο που θα ντροπιάσει πολύ ακριβότερες προτάσεις σε κλειστό στροφιλίκι. Και σε έκδοση R με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, για τους σκληροπυρηνικούς.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 
Κινητήρας:
4T, 1Κ, Y/Ψ,4β
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 690
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 70/7.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 7,14/5.500
Βάρος (κιλά): 149,5

Yamaha MT-07: Και fun και προσιτό

Τιμή: 5.990 ευρώ

Hot Spots

-Απόδοση μοτέρ

-Απίστευτα διασκεδαστικό

-Τιμή που δεν παίζεται

Το νέο MT-07 μαζί με το 3κύλινδρο «09» αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ιαπωνικής εταιρίας στην εκ νέου επίθεση που έχει εξαπολύσει στις μεσαίες street μοτοσικλέτες. Η Yamaha κατάφερε να συνδυάσει σχεδόν ιδανικά τη χρηστικότητα με τον παράγοντα διασκέδαση σε ένα προσιτό «πακέτο» που θα βάλει σε σκέψεις όχι μόνο εκείνους που ψάχνουν για μοτοσικλέτα αλλά και αυτούς που έχουν ή ψάχνουν το επόμενο μεσαίο scooter τους. Με τον κινητήρα να πείθει απόλυτα με τη μεστή και γραμμική του απόδοση και τη θέση οδήγησης να παρουσιάζεται ξεκούραστη στην πόλη αλλά και ιδανική για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στην ανύψωση του εμπρός τροχού η εικόνα του ποιοτικού MT-07 συμπληρώνεται από τις πολύ άνετες αναρτήσεις του στους δρόμους της πόλης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 
Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 8β
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 689
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 74,8/9.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,9/6.500
Βάρος (κιλά): 179, πλήρες

Honda CB650F: Κάλλη χωρίς πόνο

Τιμή: 7.990 ευρώ

Το νέο CB650F είναι μια από τις πιο καλαίσθητες naked που έχει παρουσιάσει η Honda τα τελευταία χρόνια. Στην έκδοση με την τριχρωμία μάλιστα καταφέρνει να εντυπωσιάζει τραβώντας τα βλέμματα πάνω της σαν μαγνήτης. Το νέο γυμνό της Honda δίνει μεγάλη έμφαση στη φιλικότητα και στην προσφερόμενη άνεση αφήνοντας στην άκρη την απόδοση σε πολύ γρήγορη οδήγηση. Έτσι στους δρόμους της πόλης παρουσιάζει μια άκρως φιλική εικόνα με τη θέση οδήγησης και τις μαλακές αναρτήσεις να κρατούν ξεκούραστο τον αναβάτη και το 4κύλινδρο μοτέρ να αποδίδει εξαιρετικά ομαλά την ισχύ του. Η εικόνα συμπληρώνεται από την υψηλή ποιότητα κατασκευής αλλά και τα πολύ καλά σε απόδοση φρένα με το ABS να συμπεριφέρεται ικανοποιητικότατα σε δρόμους με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 
Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 16β
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 649
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 87/11.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.):6,4/8.000
Βάρος (κιλά): 208, πλήρες

Kawasaki Z800: Συνεχίζει την παράδοση

Τιμή: Από 8.890 ευρώ

Hot Spots

-Επιθετική σχεδίαση

-Ισχυρότερος κινητήρας

Η τρίτη γενιά του ιδιαίτερα δημοφιλούς, μοντέλου της Kawasaki προτάσσει, πέρα από την ανανεωμένη και ιδιαίτερα επιθετική σχεδίασή του και άλλα στοιχεία που το κάνουν μια ακόμη καλύτερη μοτοσικλέτα. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα κινητήρας, ο οποίος, πέρα από την αύξηση του κυβισμού, δέχτηκε εκτεταμένες αλλαγές ώστε να αυξηθεί η ισχύς και η ροπή που παράγει σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Σημαντική είναι και η ανανέωση της γυμνής ιαπωνικής μοτοσικλέτας τόσο στον τομέα του πλαισίου το οποίο είναι πλέον στιβαρότερο ενώ και οι αναρτήσεις φέρουν νέο set up για υψηλότερη ποιότητα κύλισης. Τέλος βελτιώσεις έχει δεχτεί και η εργονομία για περαιτέρω βελτίωση της άνεσης χωρίς θυσίες στον έλεγχο της μοτοσικλέτας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 
Κινητήρας: 4
T, 4K, Y/Ψ, 16β
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 806
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 113/10.200
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 8,5/8.000
Βάρος (κιλά): 229, πλήρες

Suzuki GSR 750: Προσεγμένο και δυναμικό

Τιμή: 8.295 ευρώ

Hot Spots

-Ισορροπημένος χαρακτήρας

-Σχεδίαση

-Άνεση

Με την παρουσίαση του «750» η Suzuki πήγε το concept του GSR σε άλλο επίπεδο, όσον αφορά τις επιδόσεις που προσφέρει η μεσαία μοτοσικλέτα της. Ο 4κύλινδρος κινητήρας του βασίζεται σε εκείνους των GSX-R, προηγούμενων ετών και η δουλειά που έριξαν οι Ιάπωνες για να τον προσαρμόσουν στα δεδομένα μιας all-round μοτοσικλέτας γίνεται εμφανής από το πρώτο κιόλας άνοιγμα του γκαζιού. Η απόδοση είναι μεστή από χαμηλά, ενώ με ικανοποιητικό τρόπο αποδίδεται η ισχύς μέχρι και τον κόφτη. Στο δρόμο το GSR παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισορροπημένο με τις αναρτήσεις να φροντίζουν περισσότερο για την άνεση του αναβάτη και να απαιτούν λίγο περισσότερο ψάξιμο από την πλευρά του, εφόσον θέλει να κινηθεί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 
Κινητήρας: 4T, 4Κ, Y/Ψ, 4β
Χωρητικότητα (κ.εκ.):
749
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.):
106/10.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.):
8,15/9.000
Βάρος (κιλά): 210, πλήρες

Yamaha MT-09: Διασκέδαση value for money

Τιμή: Από 8.190 ευρώ

Hot Spots

-Συμπεριφορά

-Κινητήρας

-Σχέση τιμής/αξίας

Η πρόταση της Yamaha που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η ακραία διασκέδαση μπορεί να συνδυαστεί με προσιτή τιμή και μεγάλες δόσεις χρηστικότητας. Η σχεδίασή του είναι φρέσκια και επιθετική και η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Στον τομέα του κινητήρα τα λόγια περιττεύουν αφού το νέο τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο αποδίδει απολαυστικά σε όλο το φάσμα λειτουργίας με την κατανάλωση να παρουσιάζεται απόλυτα ικανοποιητική για το μέγεθος και την απόδοσή του μοτέρ. Παράλληλα, πλαίσιο και οι αναρτήσεις φροντίζουν να ικανοποιήσουν πλήρως τόσο τον «ήρεμο» αναβάτη όσο και τον…κανίβαλο και θα σας επιτρέψουν να κινηθείτε εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση ή να βγάλετε από μέσα σας τον χούλιγκαν, εφόσον το επιθυμείτε.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 
Κινητήρας: 3Κ, 4T, Υ/Ψ, 12β
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 847
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 115/10.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 8,9/8.500
Βάρος (κιλά, πλήρες): 188

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ