• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

10 πρακτικά tips για χρήση της μοτοσυκλέτας το χειμώνα

 

Η άρτια και σωστή προετοιμασία μπορεί να μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις. Ιδού λοιπόν 10 συμβουλές, για να προετοιμαστείτε για τον χειμώνα που έρχεται.

Μάθε πως θα ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα σου

Αυτό ήταν, το καλοκαίρι τελείωσε. Βάλτε τη μηχανή στο γκαράζ κάτω από τη θερμαινόμενη κουβέρτα και αφήστε την να ξεκουραστεί μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους.

Μπορείτε είτε να κάνετε αυτό, είτε να οδηγήσετε στο κρύο, αλλά αν αυτός είναι ο πρώτος σας χειμώνας πάνω στους δύο τροχούς, θα πρέπει να προετοιμάσετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τη μηχανή σας για τους προσεχείς μήνες.

1-Εάν δεν έχετε ειδικό προστατευτικό στο κράνος σας, κολλήστε μια ταινία στο επάνω μέρος της προσωπίδας σας για να προστατεύσετε τα μάτια σας όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα. Εάν το τζάμι σας είναι σκούρο, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας και ένα κράνος μοτοσυκλέτας με κανονικό τζάμι. Η νύχτα θα έρθει πιο γρήγορα από όσο περιμένετε, οπότε πρέπει να προετοιμαστείτε σωστά.

2-Κρατήστε εύκαιρα πολλά ζευγάρια γαντιών. Μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά μπορούν να κρατήσουν τα χέρια σας στεγνά κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, και κρατώντας τα στεγνά, τα διατηρείτε παράλληλα και ζεστά.

3-Αν έχετε περισσότερα από ένα ζευγάρια χειμωνιάτικα γάντια μοτοσικλέτας, πάρτε τα και τα δύο μαζί σας σε μακριές διαδρομές, σε περίπτωση που το πρώτο ζευγάρι βραχεί.

4-Επενδύστε σε ειδική ένδυση μοτοσικλέτας. Τα ρούχα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον αναβάτη, συνήθως διαθέτουν πολλά και λεπτά στρώματα, οπότε λειτουργούν καλύτερα από ένα παχύ μπουφάν καθώς ζεστός αέρας παγιδεύεται μεταξύ των στρωμάτων.

5-Προσπαθήστε όσο περισσότερο μπορείτε να καλύπτετε τα κενά σας με όλον τον εξοπλισμό μοτοσικλέτας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά γύρω από το λαιμό σας ή στα άκρα των βραχιόνων σας, από όπου θα μπορούσε να διεισδύσει ο παγωμένος άνεμος. Ένα μικρό κενό μπορεί να γίνει εκνευριστικό και να σας προκαλέσει πολύ κρύο σε μια μακριά διαδρομή. Προσπαθήστε να βάζετε το κράνος σας ενώ βρίσκεστε ακόμα εσωτερικά, εάν βρέχει, καθώς αυτό θα αποτρέψει το θόλωμα του τζαμιού.

6-Δώστε στη μηχανή σας λίγο περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί, ειδικά όταν κάνει πραγματικά κρύο και οδηγήστε το πρώτο χιλιόμετρο λίγο πιο σταθερά για να βεβαιωθείτε ότι ζεστάθηκε αρκετά.

7-Οδηγήστε με σταθερή ταχύτητα. Τις περισσότερες φορές, οι δρόμοι πρόκειται να είναι υγροί και ολισθηροί και τα βρεγμένα φύλλα θα είναι ένα σχεδόν μόνιμο φαινόμενο κάτω από τα δέντρα. Τα επίπεδα πρόσφυσης μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των διαφόρων οδοστρωμάτων. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε.

8-Λιπάνετε τη μηχανή σας για να αποφύγετε τη διάβρωση από όλο το αλάτι του δρόμου. Υπάρχουν εξαιρετικά λιπαντικά μοτοσικλέτας, αλλά και λιπαντικά κινητήρα που εξασφαλίζουν προστασία και μακροζωϊα.

9-Οι τακτικές πλύσεις με κρύο νερό είναι ωφέλιμες για να απαλλαγείτε από τους μεγαλύτερους ρύπους του δρόμου το χειμώνα. Το ζεστό νερό επιδεινώνει το διαβρωτικό αποτέλεσμα.

10-Συντηρήστε την αλυσίδα σας. Καθαρίστε την όσο πιο συχνά μπορείτε, για να απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά που έχει κολλήσει σε αυτήν και, στη συνέχεια, φροντίστε να την λιπάνετε.

To άρθρο είναι μια χορηγία του toofast.gr: Όλα όσα ψάχνετε σε εξοπλισμό μοτοσυκλέτας, αξεσουάρ, ανταλλακτικά, είδη ποδηλάτου και gadgets, μπορείτε να τα βρείτε με ένα κλικ!