net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος
Share

Test μεταχειρισμένων

Test μεταχειρισμένων
Scooter το αστικό
SYM Symphony 125
Διαβάστηκε από 18153 αναγνώστες
Το scooter της SYM αποτελεί ιδανική λύση για όποιον κινείται καθημερινά στην πόλη, καθώς στο πρόσωπό του συγκεντρώνει μία πλειάδα προτερημάτων, που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
Σχεδίαση/Ποιότητα: Κομψή και διαχρονική
Το Symphony είναι ένα scooter σοβαρό και διακριτικό, που δείχνει να ταιριάζει σε κάθε αναβάτη -είτε αρσενικού είτε θηλυκού γένους- λόγω της μοντέρνας και ουδέτερης εμφάνισής του. Και ποιοτικά το μοντέλο της SYM στέκεται αρκετά καλά, αφού τόσο τα πλαστικά όσο και η βαφή τους δείχνουν να αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου.
Εργονομία: Για Ευρωπαίους και όχι μόνο
Αν και οι διαστάσεις του έχουν κρατηθεί σε λογικά επίπεδα για την κατηγορία, πάνω στη σέλα του μοντέλου της SYM θα βολευτούν με άνεση δύο ενήλικες. Ο αναβάτης έχει αρκετό χώρο στη διάθεσή του λόγω και της επίπεδης ποδιάς και θα εξοικειωθεί γρήγορα με τα λιτά και σωστά τοποθετημένα χειριστήρια του τιμονιού, με το τελευταίο μάλιστα να βρίσκεται σε καλή απόσταση από τον κορμό του. Η σέλα έχει μικρή απόσταση από το έδαφος και αυτό δημιουργεί ένα έξτρα αίσθημα ασφάλειας σε αυτούς που έχουν μικρή εμπειρία πίσω από τιμόνι ή απλά δεν είναι… μπασκετμπολίστες! Ο συνεπιβάτης κάθεται επίσης άνετα, έχοντας στη διάθεσή του δύο πρακτικές χειρολαβές για να στηρίζεται χωρίς να ενοχλεί.
Χώροι: Στα standard της κατηγορίας 
To SYM διαθέτει ικανοποιητικούς χώρους για αποθήκευση και μεταφορά αντικειμένων, οι οποίοι κινούνται στα πρότυπα της κατηγορίας του. Κάτω από τη σέλα μπορείτε να βολέψετε αρκετά μικροπράγματα, όπως ένα τσαντάκι και ένα αδιάβροχο, ενώ χώρος για μικρότερα αντικείμενα υπάρχει και στο ντουλαπάκι της ποδιάς. Η επίπεδη ποδιά, σε συνδυασμό με τον κλασικό γάντζο, αυξάνει σημαντικά τις μεταφορικές του ικανότητες, κάτι που κάνει και η σχάρα στο πίσω μέρος με τις μεγάλες χειρολαβές.
Κινητήρας: Στο ύψος των περιστάσεων 
Ο κινητήρας του Symphony αποδίδει αρκετά ικανοποιητικά και θα κινήσει με γρήγορους ρυθμούς το μοντέλο της SYM. Η λειτουργία του είναι πολιτισμένη, οι κραδασμοί που παράγει δεν ενοχλούν και ο ήχος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα όσο και να ανοίξει το γκάζι. Η συνεργασία του με το CVT κιβώτιο είναι πολύ καλή και οι εκκινήσεις στο φανάρι σβέλτες, ενώ ικανοποιητική είναι και η ταχύτητα που αναπτύσσει το Symphony, ακόμη και με δύο άτομα στη σέλα του.
Οδηγώντας:
Στο δρόμο, το Symphony έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που υπονοούν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Τα κιλά του γίνονται ιδιαίτερα αισθητά με την… απουσία τους και σε συνδυασμό με τη σωστή γεωμετρία του πλαισίου και το χαμηλό κέντρο βάρους, κάνουν το μοντέλο της SYM να κινείται με ελάχιστη προσπάθεια ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ούτε στην εθνική αντιμετωπίζει πρόβλημα. Αν και η επιπλέον δύναμη για προσπέραση δεν υπάρχει, δεν θα κάνει τον αναβάτη του να νιώσει ανασφαλής, καθώς μπορεί να διατηρήσει ταχύτητες κοντά στα 100 χλμ./ώρα ακόμη και με δεύτερο άτομο στη σέλα, με τη σταθερότητα να το διακρίνει.
Τι να προσέξετε
Στα χρόνια που το μοντέλο της SYM βρίσκεται στην αγορά, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, πέρα από φυσιολογικές φθορές. Ως εκ τούτου, το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να διενεργήσετε ένα διεξοδικό έλεγχο, σύμφωνα με τις υποδείξεις που θα βρείτε στις επόμενες σελίδες!
Τι να αλλάξετε
Λόγω μεγάλων τροχών και μαζεμένων διαστάσεων, το Symphony -όπως άλλωστε και τα περισσότερα scooter της κατηγορίας του- διαθέτει μικρό χώρο κάτω από τη σέλα. Αν λοιπόν χρειάζεστε κάτι παραπάνω, προχωρήστε στην τοποθέτηση ενός top box.

Ο πίνακας οργάνων του Symphony είναι ευανάγνωστος και σύγχρονος σε σχεδίαση. Η οθόνη υγρών κρυστάλλων διαθέτει όμορφο φωτισμό τη νύχτα και όλες τις απαραίτητες ενδείξεις.

To μοτέρ συνεργάζεται πολύ καλά με το αυτόματο κιβώτιο και προσδίδει καλές επιδόσεις στο Symphony, ακόμη και όταν στη σέλα του βρίσκονται δύο άτομα.

Το σύστημα πέδησης του μοντέλου της SYM έχει ικανοποιητική ισχύ και χαρακτηρίζεται από το γραμμικό τρόπο με τον οποίον αποδίδει τη δύναμή του.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να έχει θυσιαστεί μερικώς λόγω του μεγάλου τροχού, αλλά και γάντζος υπάρχει, και ντουλαπάκι στην ποδιά, και πρακτική σχάρα.

Ο ανταγωνισμός
Piaggio Liberty 125
Το Liberty δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά μοντέλα της κατηγορίας. Μικρό σε διαστάσεις, με ελαφριά αίσθηση και αρκετά ευέλικτο, το scooter της ιταλικής εταιρείας μπορεί άνετα να πάρει το ρόλο του πιστού και καθημερινού σας συντρόφου. Ο κινητήρας του είναι ήπιος και φιλικός σε απόδοση, καταναλώνει μικρές ποσότητες καυσίμου και διαθέτει την απαραίτητη ισχύ για να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα ακόμη και όταν στη σέλα του βρίσκονται δύο άτομα.

Kymco Agility City 125
Το Agility City είναι ένα νεανικό scooter, με sport χαρακτήρα, φρέσκια αισθητική και ζωηρό μοτέρ. Ελίσσεται με ιδιαίτερη άνεση μέσα στην πόλη, δεν θα προβληματίσει με τους διαθέσιμους χώρους, ενώ και ένα δεύτερο άτομο στη σέλα του δεν είναι ικανό να χαλάσει το γρήγορο ρυθμό του μέσα στην κίνηση. Πέρα από τη μοντέρνα εμφάνισή του το μοντέλο της Kymco καταφέρνει να ξεχωρίσει και στο τομέα της ποιότητας καθώς πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή που δείχνει ότι αντέχει στο πέρασμα του χρόνου ακόμη και στη σκληρή καθημερινή μετακίνηση.

Συμπέρασμα
Το SYM Symphony καταφέρνει και συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει ένα scooter πόλης για να μπορεί ο αναβάτης του να κινείται με άνεση καθημερινά. Είναι σχετικά μικρό σε διαστάσεις, σοβαρό σε εμφάνιση, πολύ ελαφρύ, ευέλικτο και θα καταφέρει με ευκολία να περάσει τα εμπόδια που θα βρει μπροστά του. Και στην εθνική θα κινηθεί χωρίς πρόβλημα, ενώ όσο καιρό κυκλοφορεί στους δρόμους μας, δεν έχει ακουστεί κάτι για την αξιοπιστία του.

 
 Scooter το αστικό
Τεχνικά χαρακτηριστικά


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ