• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

HOW TO

Αλλαγή φίλτρου αέρα σε scooter
Αλλαγή φίλτρου αέρα σε scooter
Διαβάστηκε από 3288 αναγνώστες
Η αντικατάσταση του φίλτρου αέρα στο scooter σας είναι από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετεόσον αφορά στη συντήρηση του κινητήρα, με ευεργετικά αποτελέσματα για την απόδοσή του.
Φανταστείτε να έχετε τυλίξει γύρω από τη μύτη σας ένα μαντήλι και να αναπνέετε μέσα από αυτό καθημερινά, σε όλες σας τις δραστηριότητες. Όπως καταλαβαίνετε, δεν θα περάσει και πολύς καιρός που θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στην επιφάνειά του σκόνη και σωματίδια, φράζοντας σιγά-σιγά όλους τους πόρους απ´ όπου περνά ο αέρας και κάνοντας την αναπνοή σας όλο και πιο δύσκολη. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το φίλτρο αέρα ενός κινητήρα, το οποίο έχει ως σκοπό την κατακράτηση της σκόνης και λοιπών σωματιδίων, ώστε ο αέρας που φτάνει στον κύλινδρο να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός. Το φίλτρο αέρα, λοιπόν, χρειάζεται αντικατάσταση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι μείωση της απόδοσης του κινητήρα, αύξηση της κατανάλωσης και σε ακραίες περιπτώσεις, εμφάνιση αρρυθμίας ακόμη και δυσλειτουργίας. Ας δούμε μαζί, ποια είναι τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αλλάξουμε το φίλτρο στο scooter μας και να αποφύγουμε τις παραπάνω καταστάσεις.
Tips
• Μην ανεβάζετε ποτέ τις στροφές του κινητήρα χωρίς φίλτρο αέρος, καθώς έτσι προκαλείται υπερβολική φθορά στον κύλινδρο και στο έμβολο, αλλά και στο καρμπιρατέρ / ψεκασμό του μοτέρ.
• Αν συνηθίζετε να οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας σε περιβάλλον με πολλή σκόνη ή χώμα, τότε πρέπει να αλλάζετε πιο τακτικά το φίλτρο αέρα, περίπου στα μισά χιλιόμετρα από αυτά που αναγράφονται στο βιβλίο συντήρησης ή όπως συστήνει ο κατασκευαστής.
Eργαλεία: 1. Ένα σταυροκατσάβιδο 2. Ένα πινέλο 3. Μία πένσα 4. Ένα πιστόλι αέρα
ΕΙΔΙΚΟΣ
Ο Δήμος Μιχαήλ διατηρεί εξουσιοδοτημένο συνεργείο και κάθετη μονάδα Piaggio Group, στο Μαρκόπουλο Αττικής, στη Λ. Πόρτο Ράφτη 73. Δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1980, ενώ από το 2004 λειτουργεί το κατάστημα-συνεργείο Moto Ray. Ύστερα από πολυετή εργασία σε Αμερική και Καναδά, έφερε την άψογη νοοτροπία και στη χώρα μας, προς όφελος του πελάτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.motoray.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 22990-63250.
1. Ξεβιδώνουμε προσεκτικά το καπάκι από το κουτί του φίλτρου αέρα. Το φίλτρο βρίσκεται συνήθως πάνω σε αυτό.
2. Όταν βγάζουμε το καπάκι από το κουτί του φίλτρου προσέχουμε πού ακριβώς εφαρμόζει η τσιμούχα που το στεγανοποιεί, ώστε στην επανατοποθέτηση να εφαρμόσει σωστά.
3. Αυτό, λοιπόν, είναι το καπάκι μαζί με το φίλτρο, λίγο πριν προχωρήσουμε στην αφαίρεση του τελευταίου και την τοποθέτηση του καινούργιου. Προσέχουμε πώς ακριβώς είναι τοποθετημένο για μην βάλουμε το καινούργιο λανθασμένα.
4. Χρησιμοποιούμε την πένσα για να αφαιρέσουμε την ασφάλεια και την τάπα των αναθυμιάσεων.
5. Επόμενο βήμα είναι να πάρουμε στα χέρια μας το πινέλο και με προσοχή να καθαρίσουμε όλο το εσωτερικό του κουτιού από σωματίδια και σκόνες που έχουν κάτσει στην επιφάνειά του.
6. Το αεροπίστολο είναι αυτό που ακολουθεί μετά και στόχο έχει την απομάκρυνση / ελαχιστοποίηση της σκόνης στο φιλτροκούτι.
7. Αφαιρούμε τη συσκευασία από το νέο φίλτρο και το τοποθετούμε προσεκτικά στη θέση που βρισκόταν το προηγούμενο. Προσέχουμε να εφαρμόζει σωστά στο πλαίσιό του και να μην προεξέχει.
8. Με το φίλτρο τοποθετημένο στο πλαστικό καπάκι, ετοιμαζόμαστε να βάλουμε ξανά το καπάκι στη θέση του.
9. Το πιάνουμε με προσοχή ώστε να μη φύγει από τη θέση του. Δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε αν η τσιμούχα βρίσκεται στη θέση που πρέπει να είναι. Κουμπώνουμε το καπάκι στον παπά.
10. Βιδώνουμε όλες τις βίδες, προσέχοντας να μην τις σφίξουμε υπερβολικά για να μην χαλάσουν οι στροφές στο πλαστικό.
11. Τοποθετούμε την τάπα αναθυμιάσεων στη θέση της και τελειώσαμε!