Ο θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας, Kevin Schwantz, πιστεύει ότι ο Marc Marquez θα πρέπει να υιοθετήσει ένα λιγότερο επιθετικό στιλ οδήγησης για να μειώσει την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού.
Ο Marquez είχε 27 πτώσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς και το οδηγικό του στιλ έπαιξε ρόλο σε αυτό. Είναι ένας αναβάτης που πιέζει πάντα στο όριο παίρνοντας πολλά ρίσκα και αυτό φάνηκε και στον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια, όπου παραλίγο να είχε μια πτώση, ενώ του αρκούσε ένας τερματισμός στην πρώτη εντεκάδα για να κερδίσει τον τίτλο. Ο Kevin Schwantz, που είχε κερδίσει το πρωτάθλημα των 500 κυβικών το 1993, δεν αμφιβάλει για τις ικανότητες του Ισπανού, αλλά πιστεύει ότι θα πρέπει να οδηγεί λιγότερο επιθετικά για να αποφύγει κάποιον σοβαρό τραυματισμό στο μέλλον.
Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να οδηγείς γρήγορα και ταυτόχρονα να μην παίρνεις πολλά ρίσκα, γιατί κάποια στιγμή θα χτυπήσεις σοβαρά. Ακόμα κι ένας ελαφρύς τραυματισμός, θα σε βγάλει εκτός δράσης. (Ο Marquez) είναι στο όριο σε κάθε γύρο. Αν δίνεις συνεχώς το 100%, θα κάνεις λάθη, αλλά από την άλλη είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας σου. Δεν μπορείς να το κάνεις όταν είσαι στο 95% - 96%. Είναι τυχερός που ενώ είχε κάποια σοβαρά ατυχήματα φέτος, δεν τραυματίστηκε. Έχει βρει πώς να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη Honda και έχει προσαρμόσει το στιλ του στη μοτοσυκλέτα. Είναι απόλαυση να τον βλέπεις να οδηγεί γιατί κάνει εκπληκτικά πράγματα σε κάθε γύρο.»
Για αυτο αγαπαμε τον Marc!