Yamaha R1 GYTR: Έκανε «φτερά» σε λίγες ώρες

Ανάρπαστη έγινε η special έκδοση της Yamaha R1 GYTR, με τα μόλις 20 αντίτυπά της να εξαφανίζονται σχεδόν πριν ανοίξει η φόρμα παραγγελιών!

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

ΟΚ, το έχουμε εμπεδώσει πλέον: Η εποχή που ζούμε είναι μια εποχή άνευ προηγουμένου στην προσφορά «limited edition» μοτοσυκλετών –τα έχουμε συζητήσει και σε παλαιότερα άρθρα, γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν, που  μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η Yamaha R1 GYTR ξεπούλησε και τα 20 διαθέσιμα αντίτυπα της.

Πριν λίγες ημέρες, είχε ανοίξει η φόρμα παραγγελιών για την ειδική μοτοσυκλέτα, ενώ είχε ανακοινωθεί και η τιμή της, στα 39.500 ευρώ –δεν τη λες και χαμηλή, αλλά ούτε και ιδιαίτερα υψηλή, για μια τόσο περιορισμένη μοτοσυκλέτα. Όσοι λοιπόν δεν ήταν στην κυριολεξία… πάνω από το  πληκτρολόγιο, περιμένοντας το άνοιγμα της φόρμας παραγγελίας, έχασαν την ευκαιρία τους…

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η R1 GYTR ήταν μια ειδική δημιουργία της Yamaha, που τιμούσε τα 20 χρόνια της R1 και έγινε διαθέσιμη στο κόκκινο-άσπρο-μαύρο χρώμα στο οποίο ήταν διαθέσιμο το αρχέτυπο supersport μοντέλο. Πέρα όμως από τον χρωματισμό, το μοντέλο ήταν προικισμένο με πολλά, πανάκριβα περιφερειακά: Αναρτήσεις της Ohlins, ολόσωμη Akrapovic εξάτμιση, φρένα Brembo, κοστούμι από ανθρακονήματα, αγωνιστικά χειριστήρια και ελαστικά Bridgestone V02.