Θα μπορούσε το Yamaha MT-07 να αποτελέσει βάση για μια νέα supersport μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού από την Yamaha;

Yamaha MT-07: Πληθαίνουν οι φήμες για «R» έκδοση!

Ξανά ακούγεται στον διεθνή τύπο, το ενδεχόμενο το Yamaha MT-07 να «φορέσει» πλήρες fairing και να μετουσιωθεί σε μια μεσαίου κυβισμού supersport! Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το Yamaha MT-07 είναι ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο από την πρώτη στιγμή και όλο και περισσότεροι αναβάτες αποκαλύπτουν την πιο «έντονα σπορ» πλευρά του. Μετά την μεγάλη ανανέωση του 2021, ακούγονται ξανά οι φωνές για μια νέα (super)sport μοτοσυκλέτα της Yamaha, βασισμένη στο MT-07.
 
Πράγματι, αν σκεφτεί κανείς τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, η φήμη έχει λογική: Το R6 περνά σταδιακά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με την διάθεση του μόνο ως «πιστάδικο», όπως και συνολικά τα «ακραία» 600άρια. Από την άλλη, η στροφή των εταιρειών στα δικύλινδρα μεσαία «παντός χρήσεως» δίκυκλα είναι σαφής, με εταιρείες όπως η Aprilia να έχουην ήδη προτάσεις όπως τα RS660/Tuono 660.
 
H εξέλιξη του MT-07 σε MT-07R (;) θα μπορούσε να γίνει εύκολα, χάρη στην εξέλιξη της φιλοσοφίας πλατφόρμας στην μοτοσυκλέτα τα τελευταία χρόνια. Αρκεί η δημιουργία ενός fairing και πιθανόν, ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας με διαφορετικά επιμέρους τμήματα π.χ. στις αναρτήσεις και στα φρένα, ώστε να είναι καλύτερα προσαρμοσμένη σε έναν σπορ ρόλο. Έτσι, γεμίζει επιτυχώς και το κενό που αναγκαστικά προκύπτει στα sport μοντέλα μεσαίου κυβισμού δρόμου, μετά το τέλος της ανάλογης καριέρας του R6.
 
Πως σας φαίνεται η ιδέα; Αναμφίβολα η υποθετική αυτή μοτοσυκλέτα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην θεωρία και ανυπομονούμε να δούμε, αν η Yamaha κάνει το παραπάνω βήμα. Και κατά προτίμηση, όχι μόνο με το MT-07 αλλά και με το MT-09!