Οι Razgatlioglu και Rea σε στιγμιότυπο αγώνα.

WSBK: Έκλεψε ο Rea την νίκη του Razgatlioglu στη Γαλλία;

Εντάσεις μεταξύ Kawasaki και Yamaha στα WSBK. Αμφισβητούμενο είναι το αποτέλεσμα του Superpole αγώνα που έγινε στο Magny-Cours με τον Toprak να τιμωρείται με ποινή μιας θέσης λόγω υπέρβασης ορίου πίστας.

Το Σαββατοκύριακο αγώνα στο Magny-Cours της Γαλλίας, στα πλαίσια του πρωταθλήματος WSBK, θα ήταν ιδανικό για τον Τούρκο αναβάτη της Yamaha, Toprak Razgatlioglu, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος και στους 3 αγώνες της συνάντησης. Ο Toprak Razgatlioglu βρίσκεται πρώτος στην βαθμολογία οδηγών και, με τις 3 νίκες του, θα πετύχαινε το πρώτο «clean-sweep» της καριέρας του. Ωστόσο, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι καθώς ο Razgatlioglu έλαβε τιμωρία που του στέρησε την νίκη, στον αγώνα Superpole.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Συγκεκριμένα, μετά την λήξη του αγώνα των 10 γύρων, ο Toprak έλαβε ποινή μιας θέσης στον τερματισμό, αφού φαίνεται πως παραβίασε τα όρια της πίστας στον τελευταίο γύρο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Ωστόσο, η χρονική στιγμή ανακοίνωσης της τιμωρίας, αλλά και το παρασκήνιο που ακολούθησε, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
 
Ο Razgatlioglu φαίνεται να ενημερώθηκε για την ποινή του 4 ολόκληρες ώρες μετά το τέλος του αγώνα, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή ρεπορτάζ, ο Τούρκος αναβάτης πάτησε εκτός πίστας μόλις για 5 χιλιοστά. Παράλληλα, η γνωστοποίηση ότι η ίδια η Kawasaki ζήτησε την επιβολή της ποινής, πιθανώς γνωστοποιώντας και την παράβαση του Toprak που ίσως δεν έγινε αντιληπτή ή παραβλέφθηκε, προκάλεσε οργή στην Yamaha και στην ομάδα του Τούρκου αναβάτη, με αιχμηρά σχόλια να ακολουθούν στα social media!
 
Προς το παρόν, ο Toprak Razgatlioglu βρίσκεται ακόμα πρώτος στην βαθμολογία, αλλά η διαφορά του με τον Jonathan Rea είναι μόλις 7 πόντοι… Με 5 ακόμα αγωνιστικά σαββατοκύριακα να ακολουθούν, το πρωτάθλημα είναι ακόμα εντελώς ανοικτό!
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »