Voge 500DS Euro5 - Test με μίνι οδοιπορικό στην βουδιστική στούπα της Κορίνθου.

Voge 500DS Euro5 - Test με μίνι οδοιπορικό στην βουδιστική στούπα της Κορίνθου.

Voge 500DS Euro5 - Test: Ο ιDανικός σου Sύμμαχος!

Το Voge 500DS ανανεώθηκε στα σημεία, εναρμονίστηκε στους euro 5 κανονισμούς, απέκτησε περισσότερη δύναμη και με κατανάλωση κάτω από 4,5 λίτρα, συνεχίζει να προκαλεί με τις δυνατότητες του στην κατηγορία των μικρομεσαίων Adventure! Εμείς το επιλέξαμε για ένα γρήγορο ταξίδι με άρωμα ανατολής.

VOGE: 3000DS Με δώρο top case αλουμινίου.

Τιμή: 6.295 ευρώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


+: Οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, τιμή
-: Σφιχτή λειτουργία σασμάν

Η σκέψη μας ήταν απλή, ένα γρήγορο ταξιδάκι για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο και να ξεφύγουμε για λίγο ακόμα από τη βουή της πόλης. Μετά από διάφορες προτάσεις και ψάξιμο το μέρος βρέθηκε και αναζητούσαμε τον κατάλληλο σύμμαχο που θα μας συντρόφευε. Η σκέψη μας πήγε κατευθείαν στο ανανεωμένο Voge 500 DS με το euro 5 κινητήρα και με την κατάλληλη βοήθεια από τη MotoTrend  βρεθήκαμε πάνω στη σέλα του. Ο κινητήρας πήρε μπροστά και ξεκινήσαμε για τη Βουδιστική Στούπα Κορινθίας.

Η Βουδιστική Στούπα Κορινθίας Κάρμα Μπέρτσεν  βρίσκεται έξω από το χωρίο Λαγκαδαίικα στην ορεινή Κορινθία.  Εκτός από το συγκεκριμένο βουδιστικό κέντρο υπάρχουν άλλα  τρία στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Όλυμπο.
Για να φτάσεις στο εκπληκτικό αυτό σημείο, αρκεί να πάρεις το δρόμο προς τα Τρίκαλα Κορινθίας και μετά να ακολουθήσεις τις ταμπέλες για Ρέθι, Σοφιανά, Σπαρταναίϊκα και Λαγκαδαίικα με τη σειρά.

Η ιδέα κατασκευής της γεννήθηκε το 1987, όταν ο Λάμα Όλε Νύνταλ, ένας από τους λίγους Δυτικούς που κατέχει την ιδιότητα του Λάμα στην παράδοση Κάρμα Κάγκιου του Θιβετανικού Βουδισμού,  είχε έρθει στην Ελλάδα για να διδάξει, επισκέφτηκε την περιοχή και μαγεύτηκε τόσο πολύ που την αγόρασε.

Αν και συνάντησε αρκετά εμπόδια στην αρχή από τους κατοίκους και το επίσημο ορθόδοξο ιερατείο, τελικά το 2004 ελέω των Ολυμπιακών αγώνων και των οδηγιών για την κατασκευή θρησκευτικών ναών προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αθλητές απ όλο το κόσμο, πήρε την άδεια. Το βουδιστικό κέντρο άρχιζε να χτίζεται τον Μάιο του 2010, έχει 8 βωμούς και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Στον χώρο δεσπόζει η στούπα Kalachakra, σπάνια στούπα για τους βουδιστές, που διώχνει μακριά την αρνητική ενέργεια. Η στούπα ανήκει στο «Βουδιστικό Ίδρυμα του Διαμαντένιου Δρόμου» της Γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου και προσελκύει, εκτός από του Βουδιστές της Ελλάδας, δεκάδες απλούς επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Τέλος με τα ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία, πάμε στην ουσία που δεν είναι άλλη από το Voge 500DS E5, που όχι μόνο δεν βόγκηξε στα χέρια μας, αλλά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους όσα και να το πιέσαμε.
 

Σχεδίαση - Ποιότητα κατασκευής

Ανεση – Εργονομία

Κινητήρας

Πλαίσιο – Αναρτήσεις – Φρένα

Στο δρόμο

Η άποψη μας