Test top case Falcon 35L: Πρακτική με μαζεμένες διαστάσεις

Η κεντρική βαλίτσα της Falcon με τα 35 λίτρα αποθηκευτικό χώρο, “μαξιλαράκι” για το συνεπιβάτη και carbonlook εμφάνιση, θα εκτοξεύσει την πρακτικότητα της μοτοσυκλέτας σου ενώ η τιμή της είναι από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς.

Δοκιμάζουμε την κεντρική βαλίτσα 35 λίτρων της Falcon.

Η Falcon είναι μία από τις εταιρείες που μας έχει συνηθίσει στην κατασκευή αξεσουάρ με βασικό στόχο την πρακτικότητα και την οικονομική τιμή, κάνοντας την καθημερινή σου μετακίνηση ακόμα πιο εύκολη χωρίς να χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.  Πρόκειται για προϊόντα value for money, με τα πιο δημοφιλή να είναι οι ανεμοθόρακες και οι βαλίτσες, που έχουμε δοκιμάσει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Η ΠΕΡΚΟ Α.Ε. μας έδωσε για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την κεντρική βαλίτσα Falcon 35L και να διαπιστώσουμε την καλή σχέση ποιότητας και τιμής που προσφέρει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής

Ξεκινώντας με την τοποθέτησή της Falcon 35L, αυτή γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσα σε μόλις μερικά λεπτά, ενώ θα χρειαστείς μερικά βασικά εργαλεία που σίγουρα θα βρεις στο σπίτι σου. Να συμπληρώσουμε εδώ, πως η βάση της είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας πλαστικό που προσφέρει αντοχή στους κραδασμούς και περιλαμβάνεται μαζί με όλα τα συναφή απαραίτητα, όπως τα λαμάκια, τις βίδες και τα παξιμάδια. Χάρη σε όλα αυτά, η τοποθέτησή της πάνω στη σχάρα της μοτοσυκλέτας γίνεται με ασφάλεια, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως αναφερόμαστε σε μία universal βαλίτσα, κάτι που σημαίνει ότι η εγκατάστασή της μπορεί να γίνει στις περισσότερες μοτοσυκλέτες και scooter της αγοράς. Αν και η διαδικασία είναι σχετικά απλή και εύκολη, θα θέλαμε η βαλίτσα της Falcon να συνοδευόταν από οδηγίες τοποθέτησης για τους “πρωτάρηδες” του θέματος.
Περνώντας στην εμφάνιση, η Falcon 35L είναι μία κεντρική βαλίτσα  που όπως δηλώνει και το όνομά της, η χωρητικότητα που διαθέτει ορίζεται στα 35 λίτρα. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται από σχετικά μαζεμένες διαστάσεις γεγονός που την κάνει ιδανική για κάθε scooter, παπί και μοτοσυκλέτα. Οι μαζεμένες διαστάσεις της πέραν του ότι δεν χαλάνε την συνολική εικόνα του δίκυκλου όπως συμβαίνει με κάποιες μεγαλύτερου όγκου, βοηθάνε και στην ευελιξία του καθώς συνεχίζεις να περνάς με άνεση ανάμεσα από τα αυτοκίνητα στα φανάρια, χωρίς να νιώθεις ότι εξέχει ή σε εμποδίζει στην κίνηση. Όπως προαναφέραμε, το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας πλαστικό, που συμβάλλει στην ανθεκτικότητα και στην αντοχή της σε βάθος χρόνου, ενώ το φινίρισμά της θυμίζει αυτό της ανθρακονημάτινης πλέξης που της δίνει ένα μπόνους στην εξωτερική εμφάνιση. Σημαντική λεπτομέρεια αλλά μη αμελητέα, είναι η στιβαρότητα των μεντεσέδων και η λειτουργία της κλειδαριάς, που αμφότερες θα σας κρατήσουν απροβλημάτιστους για πολλά χιλιόμετρα.

Πρακτικότητα - Αποθήκευση

Στον τομέα της πρακτικότητας, θα μπορούσαμε να πούμε πως τα 35 λίτρα χωρητικότητας της βαλίτσας Falcon, είναι τόσα όσα χρειάζεσαι. Χωρίς τις υπερβολές των μεγαλύτερων top case, το παραπάνω νούμερο θα σε βολέψει αρκετά στις καθημερινές σου μετακινήσεις, κουβαλώντας όλα όσα χρειάζεσαι μέσα στην πόλη. Αυτό που διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι, είναι οι “επιδόσεις” της στο supermarket, αφού κατάφερε να μεταφέρει τα απαραίτητα ψώνια της εβδομάδας. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθός της, να αναφέρουμε πως μπορεί να χωρέσει ένα full face κράνος, έχοντας παράλληλα χώρογια αδιάβροχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Στα θετικά σημεία που πρέπει να αναφέρουμε, είναι το χερούλι μεταφοράς που “δένει” αρμονικά με την υπόλοιπη σχεδίαση του top case, χωρίς να μοιάζει παράταιρο, ενώ στην άνεση του συνεπιβάτη βοηθάει το “μαξιλαράκι” που προσφέρει στήριξη στην πλάτη. Στο πίσω μέρος, το ανακλαστικό βελτιώνει την ορατότητα της μοτοσυκλέτας σας, ενώ το λευκό του χρώμα αποτελεί άλλη μία όμορφη λεπτομέρεια.
Αυτό που θα θέλαμε να δούμε, είναι κάποια λαστιχένια τσιμούχα τοποθετημένη περιμετρικά στο καπάκι για καλύτερη προστασία από τη βροχή, αν και πάρα την έλλειψή του, όπως παρατηρήσαμε το νερό δεν κατάφερε να εισχωρήσει στο εσωτερικό της βαλίτσας. Επιπρόσθετα, δεν διαθέτει ελαστικούς ιμάντες συγκράτησης αντικειμένων, κάτι το οποίο σπάνια συναντάμε σε top case τέτοιας τιμής, αλλά και μεγέθους.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ΠΕΡΚΟ
ΑΡΤΗΣ 5, 14342, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ρωτήστε περισσότερα