• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα προστατευτικά στα γόνατα είναι διακριτικά και δεν εμποδίζουν.

Σωστή τοποθέτηση των προστατευτικών στα γόνατα.

Οι τσέπες έχουν ικανοποιητικό φάρδος και είναι προσβάσιμες ακόμα και φορώντας γάντια.

Εκτενής χρήση διάτρητου υλικού στο εσωτερικό του παντελονιού που βοηθάει στο να μην ιδρώνετε.

Η επικάλυψη του φερμουάρ εξασφαλίζει ότι δεν θα γρατσουνίσετε το ρεζερβουάρ σας.

Τα μοναδικά rivets σε όλο το παντελόνι είναι τοποθετημένα στο πλάι και έτσι δεν ενοχλούν.

Test Nordcode Jeans Kevlar: Ασφάλεια και άνεση

Στο δίλημμα μεταξύ ασφάλειας και άνεσης, η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Αν μπορείς όμως να τα έχεις και τα δύο;

Τιμή: 109,90 ευρώ

Σωστή τοποθέτηση των προστατευτικών στα γόνατα.

Σωστή τοποθέτηση των προστατευτικών στα γόνατα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Η NORDCODE, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες  ειδών ένδυσης για μοτοσικλετιστές  της ευρωπαϊκής αγοράς, μας έχει συνηθίσει σε υψηλών προδιαγραφών προϊόντα, με έμφαση στην ασφάλεια του αναβάτη.

Οι τσέπες έχουν ικανοποιητικό φάρδος και είναι προσβάσιμες ακόμα και φορώντας γάντια.

Οι τσέπες έχουν ικανοποιητικό φάρδος και είναι προσβάσιμες ακόμα και φορώντας γάντια.

Μετά από τις πρόσφατες δοκιμές, τόσο του μπουφάν τεσσάρων εποχών NORDCODE PANTERA αλλά και του NORDCODE JEANS EVO, που μας είχαν εντυπωσιάσει τόσο με την πρακτικότητά τους, όσο και με τις στοχευμένες καινοτομίες τους, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από το NORDCODE JEANS KEVLAR, που παραλάβαμε πριν λίγες μέρες από το κατάστημα Moto Market, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την NORDCODE.


 

Εκτενής χρήση διάτρητου υλικού στο εσωτερικό του παντελονιού που βοηθάει στο να μην ιδρώνετε.

Εκτενής χρήση διάτρητου υλικού στο εσωτερικό του παντελονιού που βοηθάει στο να μην ιδρώνετε.

Ανεση-Ποιότητα-Πρακτικότητα
 
Ο εξοπλισμός αναβάτη με casual χαρακτηριστικά, φαίνεται να κερδίζει ολοένα  και περισσότερο έδαφος έναντι των συμβατικών επιλογών. Αυτό συμβαίνει διότι η άνεση και η λειτουργικότητα που προσφέρει ο συγκεκριμένος τύπος ένδυσης, είναι στοιχεία που κερδίζουν τον αναβάτη, αναδεικνύοντας την αίσθηση ελευθερίας και επαφής με το περιβάλλον κατά την οδήγηση της μοτοσυκλέτας,  χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση του NORDCODE JEANS KEVLAR, έχουμε να κάνουμε με ένα παντελόνι με casual τζιν εμφάνιση, που δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε ένα συνηθισμένο παντελόνι μοτοσυκλέτας.
 

Η επικάλυψη του φερμουάρ εξασφαλίζει ότι δεν θα γρατσουνίσετε το ρεζερβουάρ σας.

Η επικάλυψη του φερμουάρ εξασφαλίζει ότι δεν θα γρατσουνίσετε το ρεζερβουάρ σας.

Ανετη γραμμή και ποιοτικά υλικά, σε συνδυασμό με λειτουργικό σχεδιασμό.
 
Η γραμμή του παντελονιού είναι η κλασική γραμμή τζιν regular fit, με ωραία εφαρμογή και αίσθηση, που οφείλεται στα ποιοτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Η σύσταση είναι 98% βαμβάκι και 2% ελαστάν, κάνοντάς το εξίσου άνετο με ένα βαμβακερό υφασμάτινο παντελόνι. Οι μπροστινές τσέπες είναι επαρκώς βαθιές ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμες χωρίς κινδυνεύετε να χάσετε τα αντικείμενα που θα βάλετε μέσα, δεν εμφανίζουν υπερβολές όμως ως προς το μέγεθος τους, που θα σας αναγκάσουν ενδεχομένως να ψάχνετε αρκετά, η να κατεβείτε από την μοτοσυκλέτα. Αξιοσημείωτα θετική εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι λόγω του φάρδους τους είναι αρκετά εύκολο να μπει το χέρι μέσα ακόμα και ενώ φοράς τα γάντια. Οι πίσω τσέπες είναι και αυτές εξίσου μεγάλες σε μέγεθος, αν και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ελάχιστα λογικά, όπως άλλωστε σε όλων των ειδών τα παντελόνια και περισσότερο αισθητικά θα λέγαμε ότι συμπληρώνουν την εικόνα του παντελονιού, παρά πρακτικά. Δεν λείπει βέβαια και η κλασική pocket-watch pocket, η μικρή τσέπη που βρίσκεται στο εσωτερικό της μπροστινής δεξιάς τσέπης η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1890 στην αρχική μορφή παντελονιών τύπου τζιν, με σκοπό να τοποθετούν εκεί οι ανθρακωρύχοι τα μικρά ρολόγια τσέπης της εποχής. Και μπορεί πλέον να μην χρησιμοποιούμε ρολόγια τσέπης, παρόλα αυτά, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ξεχωριστή τσέπη για να βάλετε τον αναπτήρα σας.


 
Σχεδιασμός για απαιτητικούς αναβάτες, που προσέχουν την μοτοσυκλέτα τους και προστασία σε μικρές ή μεγάλες μετακινήσεις.
 
 Το παντελόνι έχει τα συνηθισμένα θηλάκια στη  μέση ώστε να μπορείτε να βάλετε ζώνη και το φερμουάρ του επικαλύπτεται αρκετά από ύφασμα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να γρατζουνιστεί το ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γίνει περιορισμένη χρήση των γνωστών rivets (πριτσινίων) για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Έτσι λοιπόν, για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη συνοχή μεταξύ των κομματιών υφάσματος, βλέπουμε τις περισσότερες ραφές να είναι διπλές. Στο εσωτερικό, το διάτρητο ύφασμα που υπάρχει  εξασφαλίζει πέρα από τον επαρκή αερισμό και επιπλέον προστασία στα ευαίσθητα σημεία. Παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της δοκιμής και το αυξημένο πάχος του υφάσματος, δεν αισθανθήκαμε άβολα και θεωρούμε ότι μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου παρότι η εταιρία το συγκαταλέγει στην κατηγορία αμιγώς καλοκαιρινής ένδυσης.


 
Προστασία – Τεχνολογία
 
Το δυνατό σημείο του παντελονιού ,είναι η χρήση από ίνες αραμιδίου σε καίριες θέσεις, όπως οι γοφοί και τα γόνατα. Οι ίνες αραμιδίου, γνωστές και ως κέβλαρ, βρίσκουν εφαρμογή σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, από καραβόσκοινα και αντιπυρικές στολές μέχρι αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολεμικά κράνη. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι ένα τόσο ανθεκτικό υλικό, με διαπιστευτήρια από εξόχως απαιτητικές εφαρμογές, βρήκε τελικά τον δρόμο του  και σε μια ακόμα απαιτητική αγορά όπως αυτή του εξοπλισμού αναβάτη.
 
Τα προστατευτικά σε γόνατα και γοφούς δεν δημιουργούν δυσκολίες ούτε στο βάδισμα,  ούτε κατά την διάρκεια της οδήγησης,  ενώ ενσωματώνονται αρμονικά στο εσωτερικό του παντελονιού χωρίς να προεξέχουν.
 
Στο εσωτερικό του παντελονιού μπορούμε λοιπόν να διακρίνουμε τις θέσεις στις οποίες έχει τοποθετηθεί το αραμίδιο, καθώς και τις αναμονές για τοποθέτηση προστατευτικών στα γόνατα αλλά και στους γοφούς. Το παντελόνι της δοκιμής μας, ήταν εξοπλισμένο με προστατευτικά και στις δυο περιοχές , έτσι είχαμε την δυνατότητα να το αξιολογήσουμε στην πλήρη μορφή του. Να τονίσουμε εδώ, ότι καλό θα είναι να δοκιμάσετε το παντελόνι έχοντας προηγουμένως τοποθετήσει τα προστατευτικά στα γόνατα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το μέγεθος του παντελονιού είναι το σωστό, με τα προστατευτικά να βρίσκονται μπροστά από τα γόνατα και στο κατάλληλο ύψος. Τα προστατευτικά δεν εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση στο βάδισμα και δεν ενοχλούν ακόμα και αν τα γόνατα ξεπεράσουν την γωνία 90 μοιρών σε ακόμα πιο μικρές γωνίες, αφού η ελαστικότητα του υφάσματος απορροφά ομοιόμορφα τον όγκο του προστατευτικού.
 


Η γνώμη μας
 
Πρόκειται για ένα αξιόλογο προϊόν, που διατίθεται σε ανταγωνιστική τιμή χωρίς όμως περικοπές εις βάρος της ασφάλειας, με βασικό γνώμονα την άνεση και την πρακτικότητα. Μπορείτε να το βρείτε και σε μαύρο χρώμα πέρα από το κλασικό μπλε και φυσικά υπάρχει μεγάλη γκάμα μεγεθών, οπότε σίγουρα θα βρείτε το μέγεθος που σας καλύπτει.
 
Θα το βρείτε διαθέσιμο στο κατάστημα Moto Market
www.motomarket-shop.gr
τηλ.: 210- 9222349 (Aθήνα)
τηλ.: 2310-946800 (Θεσσαλονίκη)

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »