Test Nordcode Dakar Evo: Εξαιρετική προστασία και άφθονοι χώροι

Με εξαιρετική προστασία, αρκετές τσέπες για να αποθηκεύσεις ό,τι θες, απόλυτη θερμομονωτικότητα και άκρως ανταγωνιστική τιμή το Nordcode Dakar Evo αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις.

Τιμή: 189,90 ευρώ

Η Moto Market μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Nordcode Dakar Evo, με το οποίο φορόντας το νιώθεις έτοιμος για την επόμενη περιπέτεια στις εκτός πόλης διαδρομές σου, αλλά και για την “αστική” ζούγκλα, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση παντός καιρού. Το συγκεκριμένο jacket θα σε προστατεύσει το ίδιο καλά ακόμα και σε off-road συνθήκες και όλα αυτά χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μεγάλες δυνατότητες ρύθμισης για κορυφαία άνεση

Το Dakar Evo της Nordcode, είναι χειμερινό jacket ιδανικό για touring και adventure οδήγηση, κατασκευασμένο από 600D Polyester, ένα υλικό που προσφέρει εξαιρετική αντοχή στην τριβή. Οι ραφές του και το κάθε ύφασμα που αποτελεί το συγκεκριμένο μπουφάν, δεν κρύβει την ποιότητα που διαθέτει. Τις μέρες που το είχαμε στην κατοχή μας, παρατηρήσαμε το πόσο ευκολοφόρετο, ελαφρύ και βολικό ήταν στην χρήση του, ενώ εντύπωση μας προκάλεσε πως παρά την “περιπετειώδη” του εμφάνιση, δεν μας δυσκόλεψε καθόλου στις κινήσεις μας. Διατίθεται σε μεγέθη από S εώς και 3XL, για να ταιριάξει άνετα σε κάθε σωματότυπο. Ταυτόχρονα, το Dakar Evo εφαρμόζει πάνω σας, με λάστιχο και ιμάντες ρύθμισης στο ύψος της μέσης, καθώς και κλείσιμο με VELCRO στα μανίκια και κουμπί δύο θέσεων σε μπράτσα και βραχίονες. Μιλώντας για τα μανίκια, αρκετά χρήσιμο φάνηκε το επιπλέον ύφασμα στο άνοιγμά τους, το οποίο μπαίνει μέσα από το γάντι, αποκλείοντας τον κρύο αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό. Επιπλέον, το μπουφάν “σφραγίζει” με δύο φερμουάρ, ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό που ξεχωρίζει με το κόκκινο χρώμα του, καταλήγοντας στο γιακά που κλείνει με ένα ρυθμιζόμενο σύστημα για επιπλέον άνεση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Αφαιρούμενη επένδυση και αεραγωγοί 

Το εσωτερικό του Dakar Evo θα σας κρατήσει αρκετά ζεστούς τις κρύες μέρες του χειμώνα, εφόσον διαθέτει αφαιρούμενη θερμική επένδυση 100gr. Παράλληλα είναι αδιάβροχο, αντιανεμικό και διαπνέων, χάρη στη μόνιμη αδιάβροχη και αναπνέουσα μεμβράνη, που θα σας κρατήσει στεγνούς για πολλά χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά, σε συνδυασμό με την διάτρητη επένδυση στη φόδρα του, αφήνει το δέρμα να αναπνέει, χωρίς όμως να υπάρχουν απώλειες στην θερμότητα. Για τις πιο ηλιόλουστες μέρες, πέρα από την αφαίρεση της εσωτερικής επένδυσης, το Dakar Evo έχει στην “φαρέτρα” του ειδικούς αεραγωγούς που ανοιγοκλεινουν με φερμουάρ, τοποθετημένοι σε καίρια σημεία όπως στα μανίκια, στους ώμους και στην πλάτη, δημιουργώντας ένα κανάλι για μέγιστο εξαερισμό.
 

Προστατευτικά σε αγκώνες, ώμους και πλάτη 

Η Nordcode στον τομέα της ασφάλειας, έχει έχει εξοπλίσει το Dakar Evo με “μαλακά” προστατευτικά σε αγκώνες και ώμους, με τους τελευταίους να διαθέτουν και εξωτερική ενίσχυση από καουτσούκ. Οι προστασίες του “κάθονται” σωστά στα σημεία του σώματος, ενώ δεν δυσκολεύουν καθόλου τις κινήσεις τους. Το μεγάλο του πλεονέκτημα, βρίσκεται στο ότι διαθέτει στάνταρ αφαιρούμενο προστατευτικό πλάτης, πράγμα που δεν διαθέτουν άλλα μπουφάν διπλάσιας τιμής, ασχέτως του ότι είναι από αφρώδες υλικό, παρέχει μία ελαφριά προστασία και μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο εγκεκριμένο level 2. Αξίζει να σημειωθεί πως, όλα τα προστατευτικά του πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές CE. Επιπροσθέτως, υπάρχουν ανακλαστικά ένθετα και λεπτομέρειες, οι οποίες σας κάνουν πιο ορατούς σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αυξάνοντας την ασφάλεια κατά την νυχτερινή οδήγηση.

Σε ότι αφορά την πρακτικότητα το μπουφάν της Nordcode παίρνει άριστα, εφόσον έχει 2 εξωτερικές τσέπες στο μπροστινό μέρος που βρίσκονται στο κλασικό σημείο, προσφέροντας όμως 2 ξεχωριστούς χώρους αποθήκευσης η κάθε μια, με τον ένα χώρο να έχει άνοιγμα από πάνω με velcro και τον άλλον από το πλάι με φερμουάρ. Ιδιαίτερα χρήσιμη αποδείχθηκε η cargo τσέπη στο πίσω μέρος, που προσφέρει μεγάλο χώρο αποθήκευσης με μαλακή και απαλή φόδρα. Στο εσωτερικό του Dakar Evo, υπάρχουν 3 συνολικά θήκες, μια εγγράφων, μια ειδικά σχεδιασμένη για smartphone και μια κρυφή με φερμουάρ, ιδανική για πορτοφόλι.
 

Η άποψή μας

Το Nordcode Dakar Evo αποτελεί μια κορυφαία επιλογή, που τα κάνει όλα και συμφέρει. Είναι ιδανικό για χρήση εκτός δρόμου, άψογο μέσα στη πόλη, ενώ δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου στο ταξίδι. Θα σας κρατήσει ζεστούς και στεγνούς τον χειμώνα και θα σας δροσίζει την άνοιξη και όλα αυτα με μια προσιτή τιμή, εκεί όπου ο ανταγωνισμός στοιχίζει παραπάνω από τα διπλάσια.


Ενδεικτική Τιμή: 190 ευρώ

MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα