Ταξινομήσεις 2022: Πάνω από 55.000 πωλήσεις στην Ελλάδα τα δίκυκλα

Ταξινομήσεις 2022: Πάνω από 55.000 πωλήσεις στην Ελλάδα τα δίκυκλα

Έσπασε το φράγμα των 55.000 πωλήσεων η Ελλάδα μετά από 12 χρόνια, διαβάστε ποιες εταιρείες πούλησαν τι στην Ελλάδα το 2022.

Η αγορά της μοτοσυκλέτας, είχε τεράστια αύξηση και το 2022 και αυτό είναι απολύτως λογικό. Ένα τεράστιο κύμα, που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, από κατόχους αυτοκινήτου που πλέον δεν αντέχουν την κίνηση στα κέντρα των μεγαλουπόλεων με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο του προβλήματος, έχουν εισχωρήσει στον χώρο μας δίνοντας μία άλλη πνοή στην αγορά.
 
Πραγματικά δεν ξέρουμε πως επιβιώνουν στην Αθήνα οι οδηγοί αυτοκινήτου και το μόνο που έχουμε να τους ευχηθούμε είναι κουράγιο και να το ξανασκεφτούν για ένα 125άρη, το οποίο μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου πλέον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πρώτη θέση για τη SYM 9η συνεχόμενη φορά

Πάμε να δούμε τι έγινε το 2022
Σε μια χρονιά που είχαμε σχεδόν 11.000 περισσότερες ταξινομήσεις από το 2021, είναι φυσικό όλοι να είναι θετικοί ή οριακά θετικοί σε σχέση με το 2021.
Η SYM τελικά πιο εύκολα από ότι περίμενε και η ίδια κατέκτησε για 9η συνεχόμενη φορά την πρώτη θέση στις πωλήσεις, στην Ελλάδα είναι στην μόνη χώρα πανευρωπαικά που το πετυχαίνει και μία από τις λίγες (ίσως και η μοναδική)  παγκοσμίως. Η HONDA αύξησε πολύ τα μερίδια της μέσα στο 2022 και το πρώτο 6μηνο οδηγούσε την κούρσα των πωλήσεων, η κατάταξη δεν άλλαξε, σε σχέση με το 2021 για τις πρώτες 6 εταιρείες στην Ελλάδα. Σφήνα λοιπόν και εδώ έχουμε την αλλαγή είναι η CF MOTO που με 1821 ταξινομήσεις, βέβαια μοτοσυκλέτες αφορά ο αριθμός 475 όλα τα υπόλοιπα είναι γουρούνες, αλλά ο αριθμός 475 όταν αφορά μόνο μοτοσυκλέτες και όχι scooter δίνει μεγάλη αξία στην επιτυχία της CF MOTO.

Νέο ρεκόρ ταξινομήσεων για τη BMW, μεγάλη αύξηση για Voge και Triumph

H BMW ξεπέρασε το περσινό ρεκόρ της, που ήταν 11ετίας, έκανε 889 ταξινομήσεις και μιλάμε για αύξηση 13,5% σε σχέση με πέρυσι ή 106 δίκυκλα αν προτιμάτε με το πρώτο ηλεκτρικό της scooter να είναι το «μήλο της έριδος» σχεδόν για όλο τον χώρο. Πολύ μεγάλη αύξηση για την Voge η οποία όχι μόνο κατάφερε να μπει στην συνείδηση των καταναλωτών, αλλά το 2022 είχε αύξηση 84% κάνοντας σχεδόν τις διπλάσιες ταξινομήσεις σε σχέση με το 2021. Πάνω από 50% αύξηση για την Triumph απόρροια των 660 μοντέλων που έφερε στην Ελλάδα, φαίνεται πως πιάνει τον παλμό. Η YAMAHA η εταιρεία με την μεγαλύτερη ζήτηση, είχε αύξηση 7% και το μόνο που έχουμε να πούμε για το 2023 «αν θες Yamaha, τρέξε να προλάβεις». Για την Aprilia δεν έχουμε να πούμε κάτι, έχει κάνει μία καταπληκτική χρονιά, συγκρίσιμα στοιχεία δεν υπάρχουν, αφου μέχρι το 2021 ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, τα νέα μοντέλα στις μοτοσυκλέτες και το scooter της SR φέτος έχουν κάνει τεράστια διαφορά και για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, μιλάμε για την Aprilia πάλι.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »