• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H Tacita T-Race Rally

Tacita T-Race Rally: Η πρώτη ηλεκτρική του Dakar

Ακολουθήστε μας στο instagram και κερδίστε ένα κράνος LS2 Storm FF800

Ένα σημαντικό επίτευγμα και μια ιστορική στιγμή, τόσο για τον διάσημο αγώνα όσο και την Tacita, η οποία θα είναι και η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα λάβει μέρος στην ιστορία του θεσμού. Δείτε περισσότερα.

Το Dakar του 2020 έρχεται με μεγάλες αλλαγές. Αρχικά, με την διεξαγωγή του στην Σαουδική Αραβία, το διάσημο ράλι έχει πλέον πραγματοποιηθεί σε 3 διαφορετικές ηπείρους: Αφρική, Νότια Αμερική και Ασία. Παράλληλα, οι κανονισμοί φέτος έχουν αλλαχθεί με στόχο τον υψηλότερο ανταγωνισμό, ενώ σήμερα μαθαίνουμε και για την συμμετοχή της Tacita T-Race Rally, η οποία είναι η πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που θα λάβει μέρος στην ιστορία του Dakar.

Η ιταλική μοτοσυκλέτα, πριν την έναρξη του αγώνα, θα παρουσιαστεί και επίσημα σε ειδική εκδήλωση, που θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου, στην Jeddah. Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά τεχνικά στοιχεία και θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον, να μάθουμε τις τεχνικές λύσεις που εφαρμόζονται σε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, που πρέπει να αντιμετωπίσει τον σκληρότερο αγώνα του κόσμου.

Ο Pierpaolo Rigo, ένας από τους ιδρυτές της Tacita, μίλησε για την μοτοσυκλέτα αλλά και το επερχόμενο γεγονός: «To 2012, ήμασταν οι πρώτοι κατασκευαστές που συμμετείχαμε με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε αφρικανικό αγώνα και από τότε, οι προσπάθειες μας επικεντρώθηκαν στην έρευνα, την μηχανική και το σχεδιασμό. Επιτέλους, είμαστε έτοιμοι για το Dakar. Βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον των αγώνων και ξέρουμε ότι οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας θα είναι μέρος τους»