Αυτή η εικόνα πλέον είναι... εξολοκλήρου παράνομη στην Ιταλία.

Αυτή η εικόνα πλέον είναι... εξολοκλήρου παράνομη στην Ιταλία.

Στην Ιταλία μόλις απαγόρεψαν πλήρως την εκτός δρόμου οδήγηση

Κι όμως, στην Ιταλία κάτι που φοβόνταν πολλοί αναβάτες αλλά και παράγοντες του χώρου, έγινε πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο 16 Δεκεμβρίου, θα απαγορεύεται στην γειτονική χώρα, η οδήγηση εκτός δρόμου σε όλη την χώρα, αφού το δασικό δίκτυο θα εξαιρεθεί από το νομικό πλαίσιο των δημόσιων δρόμων, για όλους πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Ξεχνάς το «χώμα» ακόμα και αν έχεις ATV ή off-road μοτοσυκλέτα

Είναι το «απόλυτο παράδοξο»: την εποχή που οι μοτοσυκλέτες Adventure δείχνουν να πουλάνε περισσότερο από ποτέ και να βρίσκονται στο ζενίθ τους, εκδίδονται τέτοιου είδους αποφάσεις που ουσιαστικά τις καθιστούν άχρηστες ή απλά… ανοίγουν παράθυρο για παράνομη χρήση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού ειδικού τύπου, ο νέος νόμος συμπεριλαμβάνει όλα τα οχήματα. Μόνο λίγες εξαιρέσεις προβλέπονται, όπως μηχανήματα έργων, φορτηγά, τρέιλερ και ανάλογες περιπτώσεις, για εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών.
 

Πρόστιμο χωρίς δυνατότητα έφεσης – Αναζητείται συμβιβαστική λύση

Όπως προβλέπει ο κανονισμός, αν οδηγός κινείται σε τμήμα εκτός δρόμου και τον πιάσει η αστυνομία, επιβάλλεται πρόστιμο, ενώ δεν θα υπάρχει και δυνατότητα έφεσης ! Φυσικά η απόφαση είναι κάθε άλλο παρά επιθυμητή από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας και η ANCMA, η FMI και άλλες αρμόδιες αρχές, κάνουν κινήσεις για την εύρεση κάποιας συμβιβαστικής λύσης.
 

Κακό «προηγούμενο» στα χρονικά – Τι έρχεται μετά;

Σε επίπεδο… απλού αναβάτη, η απόφαση αφήνει κακά προηγούμενα και προκαλεί ερωτηματικά, για τους λόγους και τις αιτίες που οδηγούν στις αποφάσεις αυτές. Οι πωλήσεις εκτός δρόμου μοτοσυκλετών βρίσκονται σε ραγδαία άνοδο, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τις μοτοσυκλέτες για την διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο τους και χώρες της Μεσογείου (όπως και η δική μας φυσικά) προσφέρουν τεράστια ποικιλία και φυσική ομορφιά στο τερέν. Φαίνεται ότι μιλάμε για μια απόφαση τύπου «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» που και πάλι τοποθετεί τον απλό «αναβάτη λιανικής» στην θέση του θύματος: Και έχεις πληρώσει για να αγοράσεις μια μοτοσυκλέτα της αρεσκείας σου, και είναι παράνομο να την οδηγείς εκεί που είναι σχεδιασμένη να πάει. Φυσικά, η άλλη πλευρά πιθανώς θα εγείρει επιχειρήματα, ενάντια της κατάχρησης των οχημάτων στη φύση και για την προστασία του περιβάλλοντος, όμως είμαστε σίγουροι ότι μια τέτοια απόφαση, αν δεν υπάρξουν εξελίξεις, θα ενοχλήσει και θα θέσει κακό προηγούμενο.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »