Ο επικεφαλής της εταιρείας Dennis Savic, πάνω στην πρωτότυπη Series C.

Savic: Ηλεκτρικό πρωτότυπο έτοιμο για δοκιμές

Μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα έτοιμη να μπει σε φάση δοκιμών, αποκάλυψε η startup εταιρεία Savic. Δείτε περισσότερα…

Οι εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης «τρέχουν» γοργά και το μερίδιο τους δείχνει ότι θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον. Έτσι, η startup εταιρεία Savic, που βρίσκεται στον χώρο τα τελευταία 2 έτη, αποκάλυψε την πιο πρόσφατη πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της μάρκας, η οποία είναι έτοιμη να μπει στην φάση των τελικών δοκιμών.
 
Τα τεστ της μοτοσυκλέτας θα ξεκινήσουν νωρίς μέσα στο 2021, έτσι ώστε οι προπαραγγελίες να μπορούν να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της εταιρείας Dennis Savic, πολλά από τα εξαρτήματα της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί in-house, ακόμα και στο επίπεδο της οθόνης, του software και των τροχών (που πολλές φορές παρέχονται από προμηθευτές).
 
Η νέα μοτοσυκλέτα της Savic, με το όνομα Series C φέρει ρυθμιζόμενο πιρούνι Wilburs και αμορτισέρ YSS, ενώ θα εξοπλιστεί με εξαρτήματα φρένων της Brembo. Το μοντέλο θα προσφερθεί σε 3 πακέτα εξοπλισμού και ισχύος: Omega, Delta και Alpha (από το λιγότερο στο περισσότερο ισχυρό), με την ιπποδύναμη να ανέρχεται στους 33, 54 και 80 ίππους. Κάθε μοντέλο θα εξοπλίζεται και με διαφορετικό πακέτο μπαταρίας, προσφέροντας αυτονομία έως 120, 150 και 200 χιλιόμετρα αντίστοιχα, νούμερα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα.
 
Αν όλα πάνε καλά για τον Savic, το μοντέλο θα διατεθεί στις αγορές με μια τιμή εκκίνησης περίπου 9.600 δολάρια ή περίπου 8.000 ευρώ.