H νέα Royal Enfield Meteor 350

H νέα Royal Enfield Meteor 350

H νέα Royal Enfield Meteor 350

H νέα Royal Enfield Meteor 350

Royal Enfield Meteor 350: Έρχεται στην Ελλάδα

Η πολυσυζητημένη κλασική μοτοσυκλέτα της Royal Enfield επιβεβαιώνεται επίσημα και για την ελληνική αγορά – Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την μοτοσυκλέτα και μάθετε τα πάντα.

Η Royal Enfield παρουσίασε επίσημα και για τις ευρωπαϊκές αγορές, την νέα Meteor 350. Η νέα classic-retro μοτοσυκλέτα της εταιρείας μπαίνει δυναμικά στην αγορά, προτείνοντας το αυθεντικό στυλ της, που γίνεται ολοένα και πιο ποθητό παγκόσμια. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρει το νέο μοντέλο.
 
Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, κυβισμού 350 κυβικών εκατοστών, αερόψυκτος και κατακόρυφα τοποθετημένος, με απόδοση 20,2 ίππων και 2,8 kgm ροπής στις 4.000 στροφές. Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί με αντικραδασμικό άξονα για ακόμα πιο ομαλή λειτουργία, χωρίς όμως να θυσιάζεται ο thumper χαρακτήρας του κινητήρα. Η τροφοδοσία του γίνεται με ψεκασμό καυσίμου, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και συμπλέκτη με 7 δίσκους.
 
Το πλαίσιο του μοντέλου είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, με το χαμηλό ύψος σέλας σε προτεραιότητα. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από ένα πιρούνι 41 χιλιοστών με διαδρομή 130 χιλιοστών, ενώ τα πίσω αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα στην προφόρτιση ελατηρίου σε 6 θέσεις. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 19 και 17 ιντσών, ενώ στα φρένα συναντάμε δύο δίσκους, 300 και 270 χιλιοστών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Το σύστημα συνοδεύεται από σύστημα ABS δύο καναλιών.
 
Στα όργανα της μοτοσυκλέτας, συναντάμε αναλογικού τύπου ταχύμετρο σε συνδυασμό με ψηφιακές ενδείξεις, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το σύστημα πλοήγησης TBT. Το σύστημα απεικονίζει πλοήγηση στροφή-σε-στροφή, σε συνεργασία με το Google Maps και συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη, μέσω ειδικής εφαρμογής. Μια υποδοχή USB τοποθετείται επίσης στο τιμόνι, για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.


 
Το Royal Enfield Meteor 350 θα γίνει διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις: Η βασική έκδοση Fireball σε κόκκινο ή κίτρινο χρώμα με μαύρα μηχανικά μέρη, η έκδοση Stellar σε κόκκινο, μπλε ή μαύρο ματ που θα φέρει τιμόνι και εξάτμιση σε χρώμιο, αλλά και πλάτη συνεπιβάτη, ενώ η έκδοση Supernova θα είναι η κορυφαία με διχρωμίες σε μπλε ή καφέ χρώμα, που εξοπλίζεται με διαφοτερικούς τροχούς, ζελατίνα και premium σέλα. Φυσικά, μια μεγάλη σειρά αξεσουάρ θα γίνει διαθέσιμη για την Meteor 350, τα οποία αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για την νέα μοτοσυκλέτα.