Πόσο μπορεί να μοιάζει ένα νέο Kawasaki Z400 με το 300άρι υπάρχον μοντέλο;

Πληροφορίες για νέο Kawasaki Z400

Στοιχεία και φήμες θέλουν την Kawasaki να παρουσιάζει το νέο Z400 στην Intermot πολύ σύντομα. Τι περιμένουμε;

Όχι δηλαδή ότι θα μας εκπλήξει η κίνηση αυτή, λέγεται όμως έντονα πως η Kawasaki έχει έτοιμο το νέο Z400 προς παρουσίαση. Η εταιρεία σκοπεύει να αποκαλύψει το μοντέλο, στην ερχόμενη έκθεση της Intermot τον Οκτώβριο –δεν απέχουμε και πολύ, πλέον…-, μαζί με τα ολόφρεσκα Ninja 125 και Z125.

Σχετικά με τις πληροφορίες γύρω από το μοντέλο, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι βασισμένο στο Ninja 400 με ελάχιστες αλλαγές. Αυτές θα είναι η έλλειψη του πλήρους fairing και μικρές διαφορές στην εργονομία και το βάρος, ενώ η ισχύς του 2κύλινδρου μοτέρ των 400 κ.εκ. θα παραμείνει στους 46 ίππους.

Οι φήμες ξεκίνησαν όταν εμφανίστηκαν σε έγγραφα στην Αμερική, κατοχυρώσεις του ονόματος Z400, ενώ  η Kawasaki λέγεται ότι έχει αφαιρέσει το Z300 από καταλόγους της, σε χώρες του εξωτερικού. Με τα στοιχεία που έχουμε προς το παρόν, ωστόσο, πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Intermot τουλάχιστον.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, και πως η Kawasaki θα έχει σχεδιάσει την νέα Z400, μιας και οι σχεδιαστικές γραμμές της Z300 μετρούν ήδη αρκετά χρόνια στην αγορά. Τηρούμε στάση αναμονής μέχρι να μάθουμε περισσότερα…