Πως θα είναι το νέο ηλεκτροκίνητο scooter που αναπτύσσει η Piaggio;

Piaggio: Νέο προσιτό ηλεκτρικό scooter τον Μάιο

Την έλευση ενός νέου μοντέλου ηλεκτρικού scooter, με διαφορετικό «πλασάρισμα» από την Vespa Elettrica, ανακοίνωσε η Piaggio. Τι περιμένουμε;

Η Piaggio ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που παρουσίασαν ηλεκτροκίνητο scooter ευρείας παραγωγής, την Vespa Elettrica, η οποία μάλιστα είναι διαθέσιμη και σε δύο εκδόσεις με διαφορετικές επιδόσεις. Η Vespa Elettrica ήταν εξαρχής ένα premium scooter στα πλαίσια της γκάμας της εταιρείας, με την τιμή του να παραμένει υψηλή παρά την ύπαρξη των επιδοτήσεων για ηλεκτρικά οχήματα. Για αυτό η Piaggio αποφάσισε, όπως γίνεται γνωστό, να αναπτύξει ένα νέο ηλεκτρικό scooter, πολύ πιο προσιτό.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής Ευρωπαϊκής αγοράς της μάρκας, Maurizio Carletti, έδωσε συνέντευξη στο ιταλικό μέσο ενημέρωσης Sole 24 Ore, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της εταιρείας. Η Piaggio έχει υπολογίσει, ότι ο μέσος όρος τιμής των ηλεκτροκίνητων scooter σε κυκλοφορία είναι τα 3.100 ευρώ και σε αυτό το πεδίο θα στοχεύει το νέο scooter. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Carletti, το νέο ηλεκτρικό scooter «θα έχει διαφορετική τοποθέτηση στην αγορά, από ότι η Vespa και μια τιμή πιο κοντά στον μέσο όρο των ανταγωνιστών».
 
Όπως λέει το ρεπορτάζ, το μοντέλο αναμένεται μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2021 και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, τι θα κάνει η Piaggio. Θα χρησιμοποιήσει μηχανικά τμήματα της Elettrica ή μήπως μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο scooter; Θα αξιοποιήσει την ολοένα και αναπτυσσόμενη τεχνολογία αφαιρούμενων-εναλλάξιμων μπαταριών ή την δοκιμασμένη λύση του σταθερού συσσωρευτή, στο εσωτερικό του μοντέλου; Περιμένουμε και περισσότερες πληροφορίες.