net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Up to date τα σημερινά μοντέλα της Harley – Davidson σε ότι αφορά στο τεχνολογικό αλλά με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να μην χαθεί ο χαρακτήρας του παρελθόντος. Ουσιαστικά, όλη η γκάμα της εταιρείας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, είναι κλασσική! Οι δύο μοτοσικλέτες που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχουν σχεδόν 50 χρόνια διαφοράς μεταξύ τους αλλά μοιάζουν πάρα πολύ.

Η.Π.Α. - Get your motor runnin...

...head out on the highway. Τα είπαν όλα οι Steppenwolf στο τραγούδι – ύμνο των απανταχού bikerάδων. Aνοικτοί ορίζοντες, ατελείωτες ευθείες, αχανείς εκτάσεις και φυσικά... Harley – Davidson. Οι ιστορικοί μπορεί να κάνουν κάποιες ενστάσεις, καθότι υπήρξε και η Indian αλλά -η αλήθεια να λέγεται- στην περίπτωση της Αμερικής, το πράγμα είναι μονοπώλιο, μονομάρκα, πάει και τελείωσε. Εξίσου ιστορική εταιρεία με τις ευρωπαϊκές, η Harley-Davidson είναι αυτό που έρχεται στο μυαλό του 99,99 % του παγκόσμιου πληθυσμού, όταν μιλάμε για δύο τροχούς στην άλλη πάντα του Ατλαντικού.

Γυαλισμένο μέταλλο, κλασσικές cruiser γραμμές, και “χορταστικοί” σε χωρητικότητα κινητήρες με χαρακτηριστικό δούλεμα, συνθέτουν σύνολα που ποτέ δεν κυνήγησαν τις επιδόσεις και το.. στρίβειν αλλά την χαλάρη, αραχτή και βολταδόρικη άποψη του μοτοσικλετισμού. Οι Harley-Davidson, περισσότερο από κάθε άλλη μοτοσικλέτα αποτέλεσαν και αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο. Μπορεί οι γνωρίζοντες από δύο τροχούς  να ξέρουν τι είναι οι Ducatisti π.χ. αλλά οι “Χαρλεάδες”, είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη “φυλή” μοτοσικλετιστών σε όλο τον κόσμο και από όλο τον κόσμο. Είναι τρόπος ζωής και συγκεκριμένο life style, το οποίο έχει αποτυπωθεί εκατοντάδες φορές σε κινηματογράφο και βιβλία, ευτυχώς όμως στις μέρες μας, έχει απολέσει το έντονα παραβατικό και εκτός νόμου στοιχείο που το χαρακτήριζε τα παλιότερα χρόνια. 

Είναι, λοιπόν, απλώς “φαίνεσθαι”; Όχι φυσικά, είναι και “γίγνεσθαι”, καθότι η αίσθηση είναι μοναδική και η εταιρεία έχει επενδύσει χρόνο, χρήμα και σκέψη για να την διατηρήσει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, χωρίς όμως να γυρνάει την πλάτη στις τεχνολογικές εξελίξεις. 

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ