Όταν θέλεις BMW S1000RR αλλά δεν έχεις τα λεφτά

Πενία… τέχνας κατεργάζεται και αυτό το «BMW S1000RR» είναι τρανή απόδειξη της παροιμίας. Δείτε τι δημιούργησε ένας Βιετναμέζος αναβάτης.

Μια μοτοσυκλέτα κορυφής όπως η BMW S1000RR μπορεί να είναι… σχετικά προσιτή για τον μέσο Ευρωπαίο αναβάτη, ωστόσο σε χώρες όπως το Βιετνάμ αποτελεί απλά ένα άπιαστο όνειρο. Όταν όμως θες κάτι πολύ και το σύμπαν αρνείται να συνωμοτήσει υπέρ σου, μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και αυτό ακριβώς έκανε αναβάτης από το Βιετνάμ, που δημιούργησε… την δική του S1000RR από... χαρτόνι! 

Η μοτοσυκλέτα αυτή βασίζεται σε ένα μοτέρ 125 κυβικών του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, αλλά οι τροποποιήσεις που υπέστη είναι μεγάλες. Όλο το «κοστούμι» της μετατροπής σε S1000RR Replica είναι φτιαγμένο από χαρτόνι, με τον δημιουργό του μοντέλου να έχει ασχοληθεί σε βάθος όχι μόνο για να δημιουργήσει, αλλά και να… βάψει (αν και στο Photoshop) κατάλληλα τα διάφορα τμήματα της replica!

Φυσικά με τα περιορισμένα μέσα που πιθανότατα διαθέτει ο αναβάτης μας, μην περιμένετε… τρομερά πράγματα κατασκευαστικά, αφού ο πίσω τροχός φέρει ελαστικό… αυτοκινήτου, ο εμπρός τροχός δεν έχει φρένο, ενώ τα όργανα και τα χειριστήρια μοιάζουν να προήλθαν από συλλογή ανταλλακτικών σε αποθήκη. Αξίζει φυσικά να του δώσουμε την μνεία της επιμονής, της φαντασίας αλλά και της αρτιότατης «μοντελιστικής» δουλειάς που έκανε. Φυσικά με ένα τέτοιο δίκυκλο, δεν θα λέγαμε ότι ενδείκνυται η οδήγηση, πέραν σε (πολύ) ελεγχόμενο περιβάλλον και μόνο για σκοπούς επίδειξης…

Μάλιστα, υπάρχει και αναλυτικότηατο βίντεο, που δείχνει την δουλειά του τρομερού Βιετναμέζου νεαρού: