O Pedro Acosta νικητής του Triumph Triple Trophy
O Pedro Acosta νικητής του Triumph Triple Trophy
O Pedro Acosta νικητής του Triumph Triple Trophy
  • O Pedro Acosta νικητής του Triumph Triple Trophy
  • O Pedro Acosta νικητής του Triumph Triple Trophy
  • O Pedro Acosta νικητής του Triumph Triple Trophy

O Pedro Acosta νικητής του Triumph Triple Trophy

Τρία κριτήρια: προσπέραση, Pole position, ταχύτερος γύρος.
Το βραβείο, ένα μοναδικό Street Triple 765 RS.
Acosta: "Μάλλον ήρθε η ώρα να βγάλω δίπλωμα οδήγησης".
Το φαινόμενο Pedro Acosta

Τρία κριτήρια: προσπέραση, Pole position, ταχύτερος γύρος

Σκοπός αυτού του βραβείου ΤΤΤ, είναι να αναδείξει τον πιο σκληρά αγωνιζόμενο αναβάτη κι όχι αποκλειστικά τον νικητή (παρόλο που στη συγκεκριμένη περίπτωση τυχαίνει να κατακτώνται αυτοί οι τίτλοι από το ίδιο άτομο). Για την ανάδειξη του νικητή, χρησιμοποιείται ένα σύστημα βαθμολόγησης που χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: το best comeback (7 βαθμοί για τον αναβάτη ή τους αναβάτες που θα πραγματοποιήσουν τις περισσότερες προσπεράσεις από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι να πέσει η καρό σημαία), την Pole Position (6 βαθμοί για κάθε μία που κατακτά ο αναβάτης) και του ταχύτερου γύρου (5 πόντοι) και οι δύο τελευταίες κατηγορίες ήταν αυτές που εξασφάλισαν στον Ισπανό την νίκη, αφού κατέκτησε 3 Pole Position στο Sachsenring, την Silverstone και το Red Bull Ring και κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο σε 8 διαφορετικούς αγώνες.
 

Το βραβείο, ένα μοναδικό Street Triple 765 RS

Με τη κατάκτηση του βραβείου, η Triumph έδωσε στον Acosta ένα ολοκαίνουριο και μοναδικό Street Triple RS με ξεχωριστό χρωματισμό, το οποίο μάλιστα έχει ρυθμίσει στα μέτρα του, σύμφωνα με το βάρος και τις προτιμήσεις του αναβάτη. Η απονομή έλαβε χώρα στα πλαίσια του Motul Gran Prix στη Βαλένθια. Η σεζόν, δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη για τον Ισπανό πρωταθλητή, ο οποίος κέρδισε τους δύο τίτλους (το Πρωτάθλημα και το ΤΤΤ) ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση του Μαλαισιανού Gran Prix με δύο αγώνες να απομένουν για την λήξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Σε εκείνο το στάδιο της σεζόν, στη μάχη για την κατάκτηση του ΤΤΤ είχαν απομείνει μόλις άλλοι δύο αναβάτες, οι Taiga Hada και Jake Dixon.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Acosta:

Σε συνέντευξη ο Acosta ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του ΤΤΤ και αυτής της απίστευτης μοτοσυκλέτας. Βλέπω πολλούς αναβάτες να απολαμβάνουν την οδήγησή της και ίσως ήρθε η ώρα να αποκτήσω δίπλωμα οδήγησης ώστε να την απολαμβάνω κι εγώ οδηγώντας την στον δρόμο. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε πως ο κινητήρας της χρησιμοποιείται (με μετατροπές) στη Moto2 και έχουμε δει πόσο γρήγορες είναι οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας. Θα χαρώ να κάνω έντο και σούζες με αυτή τη μοτοσυκλέτα".
Ο Steve Sargent Διευθυντής Προϊόντων της Triumph είπε με τη σειρά του: "Συγχαρητήρια στον Pedro για μία τόσο εντυπωσιακή σεζόν και για τη κατάκτηση του Triumph Triple Trophy 2023. Είναι υπέροχο να παρακολουθούμε το ταλέντο του να εξελίσσεται πάνω στους  τρικύλινδρους 765cc μας, που έχουν φέρει τη Moto2 τόσο κοντά στα MotoGP χάρη στις τελευταίες βελτιώσεις. Ανυπομονούμε να δούμε τις επιδόσεις του Pedro στα MotoGP το 2024. Ελπίζουμε να απολαύσει το βραβείο του, τη νέα Street Triple RS με το ξεχωριστό χρωματισμό ΤΤΤ, και του ευχόμαστε καλή πρόοδο για τον επόμενο χρόνο".
 

Το φαινόμενο Pedro Acosta

Την αγωνιστική χρονιά του 2021, ο Ισπανός αναβάτης Pedro Acosta τάραξε τα νερά στην κατηγορία της Moto3, καθώς κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής από την πρώτη του κιόλας χρονιά. Συνέχισε με μία πολύ καλή εμφάνιση στη Moto2 την επόμενη χρονιά, καταλήγοντας φέτος να κατακτήσει το Πρωτάθλημα της ενδιάμεσης κατηγορίας. Είναι λοιπόν έτοιμος να μεταβεί στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP για το 2024.