Η Desmosedici GP17 προσαρμόζεται πολύ καλά στην πίστα του Motegi.

O Lorenzo θέλει την πρώτη του νίκη με Ducati

Ο Ισπανός έρχεται με φόρα μετά την τρίτη θέση που πέτυχε στην Aragon και ελπίζει να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο Jorge Lorenzo πηγαίνει στην Ιαπωνία μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση και την τρίτη θέση στην Aragon. Τα προηγούμενα χρόνια έχει σημειώσει πολύ καλά αποτελέσματα στο Motegi, αφού έχει πάρει τέσσερις pole position και τρεις νίκες. Την περσινή χρονιά ξεκινούσε από την πρώτη σειρά, αλλά τελικά εγκατέλειψε. Φέτος, ελπίζει να πάρει την παρθενική του νίκη πάνω στη Desmosedici GP17.

Ο ίδιος δήλωσε: «Το βάθρο στην Aragon, ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα κι επιβεβαίωσε ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα βρισκόμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος: να παλέψω για μια θέση στο βάθρο και να πάρω την πρώτη μου νίκη με Ducati, αν είναι δυνατό. Το Motegi είναι από τις αγαπημένες μου πίστες και έχω καταφέρει να πάρω τρεις νίκες στο παρελθόν. Πιστεύω ότι η μοτοσυκλέτα μας προσαρμόζεται πολύ καλά στη συγκεκριμένη πίστα κι έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα

Το Motegi είναι ο πρώτος από τους υπερπόντιους αγώνες, με την Αυστραλία και τη Μαλαισία να ακολουθούν, ενώ η αυλαία του πρωταθλήματος θα πέσει τον επόμενο μήνα στην Ισπανία.