Νίκη για τον Alex Marquez στον αγώνα Sprint της Μαλαισίας

Νίκη για τον Alex Marquez στον αγώνα Sprint της Μαλαισίας

Με ωραίες επιθετικές προσπεράσεις, ο Alex Marquez επέβαλλε το ρυθμό του. Ο Jorge Martin μείωσε κατά 2 βαθμούς τη διαφορά από τον Bagnaia (στους 11 πλέον). Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον Εnea Bastianini.

Η πίστα της Sepang έχει την τάση να μας δίνει ενδιαφέροντες αγώνες και αυτό ακριβώς έγινε και στον αγώνα Sprint του Σαββάτου. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο κάτοχος της Pole Position, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), έστριψε πρώτος, με τους Alex Marquez (Gresini Ducati), Enea Bastianini (Lenovo Ducati) και Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) να τον ακολουθούν. 

O Martin ξέρει πολύ καλά ότι κάθε βαθμός μετράει σε αυτά τα στάδια του Πρωταθλήματος και σύντομα έκανε την κίνησή του για να περάσει μπροστά από τον Bastianini και να μην αφήσει τον Bagnaia να ξεφύγει. 

Σύντομα έμπλεξε σε μάχες με τον Alex Marquez για τη δεύτερη θέση και αν και βρέθηκε για λίγο μπροστά, ήταν ο Ισπανός της Gresini που θα αναδεικνυόταν νικητής και θα κυνηγούσε τον Bagnaia, ο οποίος εκμεταλλευόμενος αυτή τη μάχη είχε ανοίξει μια μικρή διαφορά. 
 

Η προσπέραση που έκρινε τον αγώνα


Το κομβικό σημείο του αγώνα ήταν ο έκτος γύρος, καθώς τότε ο Alex Marquez (μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες) πέρασε τον Bagnaia έμεινε μπροστά. Μάλιστα ο Bagnaia έχασε συντομα και τη δεύτερη θέση, με τον Μartin να τον περνάει στη 14η στροφή. 

Οι δύο πρώτοι άρχισαν να ανοίγουν μια διαφορά, με τον Bastianini να πλησιάζει και αυτός τον Βagnaia στα τελευταία στάδια, για να ξεκινήσουν μια μάχη για την τρίτη θέση. 

Μπροστά ο Alex Marquez διέσχισε τη γραμμή του τερματισμού πρώτος, για να πάρει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του σε αγώνα Sprint, ενώ ο Martin περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, μειώνοντας κατά 2 βαθμούς τη διαφορά του από τον Βagnaia στη βαθμολογία. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η πρώτη δεκάδα


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 άντεξε στην πίεση του Bastianini και κράτησε την τρίτη θέση σε αυτόν τον μικρό εμφύλιο της εργοστασιακής Ducati. 

O Βastianini μάλιστα παραλίγο να χάσει και την τέταρτη θέση από τον Brad Binder (Red Bull KTM), όμως στην έξοδο της τελευταίας στροφής κατάφερε να κρατηθεί μπροστά. 

Έκτος τερμάτισε ο Jack Miller (Red Bull KTM), μπροστά από τους Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati) και Johann Zarco (Prima Pramac Ducati). Tη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Luca Marini (Mooney VR 46 Ducati) και Maverick Viñales (Aprilia Racing).