Νέο Triumph Speed Twin

Σηκώθηκε η αυλαία για το νέο μοντέλο της Triumph, μετά από τις «κλεφτές ματιές» που του είχαμε ρίξει πριν λίγο καιρό. Διαβάστε τα όλα για αυτό.

Το μοντέλο ήταν ήδη έτοιμο, οι φωτογραφίες του είχαν ήδη διαρρεύσει, τώρα ήρθε η ώρα για την επίσημη αποκάλυψή του. Ιδού λοιπόν, το Triumph Speed Twin, το νέο classic street μοντέλο της εταιρείας, που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των Τ120. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει στόχο την κατάκτηση της κορυφής στην κατηγορία του, καθώς όπως δηλώνει η Triumph, το Speed Twin βρίσκεται σε θέση ισχύος σε πολλούς τομείς.

Ο δικύλινδρος κινητήρας των 1.200 κ.εκ. προέρχεται από την Bonneville και είναι ρυθμισμένος όπως στο σπορ μοντέλο Thruxton. Αποδίδει 97 ίππους και 11,3 kgm ροπής και είναι ελαφρύτερος κατά 2,5 κιλά από τον κινητήρα που χρησιμοποιεί το Thruxton. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν έναν νέο συμπλέκτη, νέα καπάκια κινητήρα βελτιστοποιημένης μάζας και καπάκι βαλβίδων από μαγνήσιο. Η κυλινδροκεφαλή έχει σχεδιαστεί για υψηλή συμπίεση που ανέρχεται στο 11:1, ενώ ελαφρωμένος είναι και ο στρόφαλος.  

Ένα νέο πλαίσιο, που προέρχεται από το Thruxton R, υπόσχεται «ηγετικά στην κατηγορία χαρακτηριστικά συμπεριφοράς» στο δρόμο. Το πλαίσιο συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι με εσωτερικά φυσίγγια εμπρός, ενώ πίσω συναντάμε 2 ρυθμιζόμενα στην προφόρτιση ελατηρίου, αμορτισέρ. Το τιμόνι είναι κωνικό, ενώ η άνω τιμονόπλακα και τα καβαλέτα είναι νέα. Στα φρένα, δύο δαγκάνες Brembo 4 εμβόλων εμπρός και μια δαγκάνα 2 εμβόλων πίσω, συνεργάζονται με δίσκους 305 και 220 χιλιοστών αντίστοιχα. Συνολικά, η μοτοσυκλέτα έχει χάσει 10 κιλά, σε σχέση με την Thruxton.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο νέο Speed Twin, το οποίο εξοπλίζεται με 3 riding modes, απενεργοποιούμενο Traction Control και ABS, ενώ επίσης φέρει Ride By Wire γκάζι. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός –με τεχνολογία DRL-, αλλά και τα φλας εμπρός και πίσω, όσο και το πίσω φανάρι, είναι τεχνολογίας LED.

O αναβάτης απολαμβάνει μια custom τύπου σέλα με ύψος 807 χιλιοστά και εργονομία μελετημένη για την άνετη χρήση σε όλα τα περιβάλλοντα. Η μοτοσυκλέτα θα φέρει φινίρισμα κορυφαίο για την κατηγορία, όντας διαθέσιμο σε τρεις αποχρώσεις –μαύρο, κόκκινο και ασημί- ενώ  μέσω της Triumph ο αναβάτης μπορεί να το τροποποιήσει και να το εξοπλίσει με πάνω από 80 διαφορετικά αξεσουάρ.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες, για διαθεσιμότητα και τιμή στην χώρα μας.