Εξοπλισμός – Σχεδίαση

    Η νέα ηλεκτρική ζελατίνα του Forza 300 έχει εύρος ρύθμισης έως 140 mm, από ένα διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αεροδυναμική προστασία προωθώντας τη ροή του αέρα πάνω από το κεφάλι του αναβάτη και περιορίζοντας τους θορύβους. Προσφέρει καλύτερη σταθερότητα και άνεση σε μεγαλύτερες ταχύτητες και για μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ μπορεί να χαμηλώνει στη στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής των 140 mm με το απλό πάτημα ενός διακόπτη.  
     
    Δύο full-face κράνη χωρούν κάτω από τη σέλα, όπου ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να διαχωριστεί ώστε να φιλοξενήσει ένα κράνος και / ή αδιάβροχο μαζί με σακίδιο διαστάσεων Α4. Το αριστερό ντουλαπάκι στο φέρινγκ κλειδώνει και είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό για τον αναβάτη, δημιουργώντας χώρο για ένα κινητό και ένα μπουκάλι νερό, για παράδειγμα. Διαθέτει επίσης παροχή ρεύματος 12V και όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED.
     
    Το έξυπνο κλειδί (Smart Key) του Forza 300, πέραν του ότι ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη ανάφλεξης και την κλειδαριά της σέλας, είναι συμβατό και με την προαιρετική, αφαιρούμενη μπαγκαζιέρα των 45 λίτρων, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε σκούτερ της Honda. Με το έξυπνο κλειδί στην τσέπη, η μπαγκαζιέρα κλειδώνει αυτόματα όταν απομακρυνθεί ο αναβάτης, ενώ μπορεί να την κλειδώσει και ο ίδιος από το κλειδί. Ο διακόπτης της μπαγκαζιέρας βρίσκεται στο κάτω μέρος του ενώ ο μηχανισμός ασφάλισης βρίσκεται στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας ώστε να μην καταλαμβάνει χώρο στο εσωτερικό της.
     
    Τα ανανεωμένα όργανα περιλαμβάνουν αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο. Στο κέντρο βρίσκεται μία ψηφιακή οθόνη που ελέγχεται από διακόπτη στο αριστερό γκριπ με τρεις επιλογές ενδείξεων: συνολικό χιλιομετρητή, αυτονομία καυσίμου και στιγμιαία κατανάλωση στην πρώτη, μερικό χιλιομετρητή, μέση κατανάλωση και χρονόμετρο στη δεύτερη, θερμοκρασία περιβάλλοντος και φόρτιση μπαταρίας στην τρίτη.
     
    Το Forza 300 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα αφενός το εντυπωσιακό στυλ, αφετέρου την καλύτερη αεροδυναμική. Διατηρεί την εμφάνιση του δημοφιλούς Forza 125 με  μοντέρνες γραμμές που του χαρίζουν μία σπορ αίσθηση ελευθερίας. Η εντελώς νέα σχεδίαση δεν έχει καμία σχέση με αυτή του προηγούμενου μοντέλου. Οι καμπύλες έχουν δώσει τη θέση τους σε μία πιο αιχμηρή και δυναμική εμφάνιση η οποία συνάδει απόλυτα με τη βελτιωμένη ευελιξία και τις καλύτερες επιδόσεις που προσφέρουν οι πιο συμπαγείς διαστάσεις του. Το ασημί φινίρισμα στη μούρη και στα μπροστινά και πλευρικά πλαστικά καλύμματα προσδίδουν κομψότητα στο σύνολο και μία premium εν γένει αίσθηση. 
     
    Το Forza 300 θα διατίθεται στα παρακάτω χρώματα:
     
    • Μπλε Μεταλλικό Crescent
    • Μαύρο Pearl Nightstar
    • Γκρι Μεταλλικό Matt Cynos
    • Λευκό Matt Pearl Cool

    HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!