Ιδού το Aprilia RS660, όπως πιθανόν θα είναι και στην τελική του μορφή.

Ιδού το Aprilia RS660, όπως πιθανόν θα είναι και στην τελική του μορφή.

Ιδού το Aprilia RS660, όπως πιθανόν θα είναι και στην τελική του μορφή.

Ιδού το Aprilia RS660, όπως πιθανόν θα είναι και στην τελική του μορφή.

Νέο Aprilia RS660: Ιδού τα σχέδια παραγωγής!

Ολοταχώς για παραγωγή φαίνεται πως οδεύει η Aprilia RS660, της οποίας σχέδια έκαναν την εμφάνισή τους. Δείτε τι μαθαίνουμε.

Το νέο Aprilia RS660, που προς το παρόν έχουμε δει μόνο σε μορφή concept, έχει κάνει τους φίλους των sportbikes να παραμιλούν και έχει δημιουργήσει ένα νέο, δικό του Hype. Οι περισσότερες ενδείξεις συμφωνούν στο ότι θα το δούμε σε μια έκδοση παραγωγής σύντομα και τώρα, σχέδια του βρετανικού Bikesocial αποκαλύπτουν ότι η μοτοσυκλέτα είναι ένα βήμα πριν το εργοστάσιο.

Προσέξτε τα διάφορα σχέδια και τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν. Η σχεδίαση της υποτιθέμενης μοτοσυκλέτας παραγωγής δεν έχει πολλές διαφορές από το concept που είδαμε, με όσες υπάρχουν να περιορίζονται στα ελαφρώς διαφορετικά εμπρός φώτα και τις ζάντες. Εξαίρεση αποτελεί το εντελώς διαφορετικό ψαλίδι, που φαίνεται να χρησιμοποιείται στο μοντέλο παραγωγής, σε σχέση με το πρωτότυπο.

Από εκεί και πέρα, η αναζήτηση «σεναρίων» περνά στις λεπτομέρειες του σχεδίου, όπως το πιρούνι και τα εμπρός φρένα, με το ερώτημα να είναι αν θα πρόκειται για συνδυασμό Ohlins-Brembo ή κάτι άλλο, στο τελικό μοντέλο.

Ένα ασφαλές «στοίχημα» σχετικά με το μοντέλο θα είναι, ότι θα εμφανιστεί σε τουλάχιστον 2 εκδόσεις, μια «βασική» και μια «κορυφαία» με διαφορετικά περιφερειακά και την χρήση της πλατφόρμας Aprilia Active Aerodynamics, η οποία τόσο συζητήθηκε στην περσινή EICMA. Η πλατφόρμα εισάγει την μεταβαλλόμενη διαρκώς αεροδυναμική συμπεριφορά του μοντέλου, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Μια τέτοια λύση σαφώς αυξάνει το κόστος της τελικής μοτοσυκλέτας και η Aprilia ίσως έχει σκεφθεί, να μην το συμπεριλάβει στην βασική έκδοση της RS660, προκειμένου να μην ανέβει πολύ η τιμή της.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η αγωνία για το νέο μοντέλο κλιμακώνεται, ενώ τα σενάρια που το θέλουν για επίσημη εμφάνιση στην EICMA του Νοεμβρίου εντείνονται.