Το σχέδιο του Oberdan Bezzi για το Moto Guzzi V90 TTR

Moto Guzzi V90 TTR: Η άποψη του Oberdan Bezzi

Πως οραματίζεται ο σχεδιαστής από την Ιταλία ένα ακόμη on-off μοντέλο από την Moto Guzzi, μετά το V85 TT; Δείτε το εδώ.

Το Moto Guzzi V85TT ήταν ένα θαυμάσιο μοντέλο on-off μοτοσυκλέτας από την εταιρεία του αετού, το οποίο κέρδισε το δικό του κοινό και ξεχώρισε ελέω σχεδιασμού και χαρακτήρα.  Ο σχεδιαστής Oberdan Bezzi, ο οποίος σχεδιάζει μαζικά μοτοσυκλέτες-concepts βασισμένες στις ιδέες της αγοράς και τις δικές του, προτείνει μια ακόμα μεγαλύτερη και λίγο πιο… off εκδοχή του: Την V90 TTR.
 

Στο σχέδιο που βλέπετε, ο Bezzi τοποθέτησε τροχούς 21 και 18 ιντσών, φυσικά με ακτίνες και χωμάτινα ελαστικά ώστε να τονιστεί ένας πιο έντονος off-road χαρακτήρας. Παράλληλα, η δημιουργία του Bezzi εμφανίζεται ψηλότερη από το V85TT με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αλλά και μια ποδιά κάτω από τον κινητήρα. Η σέλα της εικονικής μοτοσυκλέτας είναι ευθύγραμμη παραπέμποντας σε Dakar αγωνιστικές, ενώ το χαρακτηριστικό ρύγχος των σημερινών Adventure απουσιάζει. Αντίθετα, ο Bezzi δημιούργησε ένα σχεδόν κατακόρυφο «μούτρο», τοποθετώντας μάλιστα τα όργανα σε ψηλότερη θέση από την συνηθισμένη.
 
Ο Bezzi προφανώς φαντάζεται την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ως 900 κυβικών, σε μια επιλογή κυβισμού που την «φλερτάρουν» πολλοί κατασκευαστές τελευταίως για τις off-road εξερευνήσεις τους. Όπως και να έχει η συγκεκριμένη δημιουργία παραμένει ψηφιακή και «ανεπίσημη», οπότε δεν προβλέπεται παραγωγή (ακόμα). Εμείς ελπίζουμε ότι οι κατασκευαστές ρίχνουν ματιές στις δημιουργίες ανεξάρτητων σχεδιαστών, οι οποίες είναι πάντα ενδιαφέρουσες αφού παρουσιάζουν και την οπτική της αγοράς, με αμεσότερο τρόπο. Πως σας φαίνεται το V90 TTR; Θα θέλατε να το κατασκευάσει η Moto Guzzi;