Ο επικεφαλής της MV Agusta Timur Sardarov

MV Agusta: Νέο Adventure 950 κυβικών στα σκαριά και όχι μόνο

Έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα αναπτύσσει η MV Agusta, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Timur Sardarov, «μαγειρεύοντας» μια νέα Advernture μοτοσυκλέτα και όχι μόνο! Τι περιμένουμε; Δείτε περισσότερα…

Τις τελευταίες ώρες, πολλαπλές ειδησεογραφικές πηγές από τον κόσμο επιβεβαιώνουν τα νέα, ότι η MV Agusta ετοιμάζει μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα κινητήρα και νέα μοντέλα που θα προκύψουν από αυτή. Η είδηση προέρχεται απευθείας από τον Timur Sardarov, τον επικεφαλή της μάρκας, ο οποίος μίλησε στο MCN αποκαλύπτοντας και ενδιαφέρουσες τεχνικές πτυχές του!
 
Συγκεκριμένα, ο Sardarov είπε: «Ο κινητήρας των 950 κυβικών είναι το project που είναι πιο κοντά στην παρουσίαση. Θα είναι μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, με ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ που ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών και θα παρουσιαστεί στο τελευταίο τρίμηνο του επόμενου έτους, ως μοντέλο 2023».
 
Ο Sardarov μάλιστα δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του, η νέα πλατφόρμα να αποτελεί την επιτομή της τεχνογνωσίας της εταιρείας: «Θα αναπαριστά όλη την γνώση που έχουμε ως MV Agusta και το ζενίθ των μηχανολογικών ικανοτήτων μας. Θα έχει πολλά έξυπνα στοιχεία στο πως ο κινητήρας θα λειτουργεί και τον τρόπο που θα αποδίδει την ισχύ και την ροπή του. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο διαθέσιμο στην αγορά. Θα έρχεται σε δύο εκδόσεις: Με περισσότερη ισχύ και λιγότερη ροπή, αλλά και με περισσότερη ροπή και λιγότερη ισχύ.»
 
Μέσα από τις δηλώσεις του Sardarov, βλέπουμε ότι η MV Agusta έχει στα σχέδια της να φέρει μια επανάσταση στην κατηγορία των sport touring/street adventure κοντά στο λίτρο, με την κατηγορία να εξελίσσεται σε πολυπληθή τα τελευταία έτη. Φυσικά, δεν αποκλείεται ότι ο νέος κινητήρας, θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μοτοσυκλέτες όπως Naked ή Sportbikes, όπως πολλές εταιρείες κάνουν τα τελευταία έτη. Περιμένουμε να δούμε τι μας ετοιμάζει…