Η πάλαι ποτέ Cagiva Elefant στα νικητήρια χρώματα της Lucky Strike.

MV Agusta: Αναβιώνει το Cagiva Elefant;

Δύο νέες μοτοσυκλέτες συμβατές με το… Α2 δίπλωμα, αλλά και την αναβίωση του Cagiva Elefant, φαίνεται πως ετοιμάζει η MV Agusta! Δείτε περισσότερα.

Περισσότερα νέα φτάνουν προς τα εμάς, από το Varese και τα κεντρικά γραφεία της MV Agusta. Η ιταλική εταιρεία συνεχίζει την έντονη ανάπτυξη και εξέλιξη των προϊόντων της και, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, θα παρουσιάσει σύντομα 2 τουλάχιστον μοτοσυκλέτες για A2 δίπλωμα, αλλά και μία adventure μεσαίου κυβισμού. 

Αρχικά, Γερμανοί δημοσιογράφοι λένε ότι τα δύο Α2 μοντέλα που η MV Agusta ετοιμάζει, θα είναι «φιμωμένες» εκδόσεις των F3 675 και Brutale 800. Οι μοτοσυκλέτες θα ρυθμιστούν πιθανότατα να αποδίδουν 70 kW ή 94 ίππους αντίστοιχα, προκειμένου να μπορούν να πωληθούν και «κλειστές», στους 47 ίππους, σε κατόχους διπλώματος A2. Σίγουρα ακούγεται τρελό, να περιορίσεις αυτά τα μοτέρ και μάλιστα να κατεβάσεις τόσο την ισχύ τους, όμως είναι μια επιλογή την οποία ακολουθούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. Με αυτό τον τρόπο φυσικά, θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους αναβάτες, οι οποίοι στο μέλλον θα μπορούν να ξεκλειδώσουν την πλήρη ισχύ των μοτοσυκλετών τους.

Η επόμενη είδηση προκαλεί εντύπωση και έρχεται μάλιστα, να «επιβεβαιώσει» είδηση μας που δημοσιεύσαμε πριν περίπου 1 μήνα. Η MV Agusta φαίνεται πως έχει καταθέσει για κατοχύρωση το όνομα «Elefant», το οποίο για όσους γνωρίζουν συνδέεται άμεσα με το θρυλικό πλέον μοντέλο της Cagiva. Τότε, το Elefant έτρεχε στο Dakar και μάλιστα έχει κερδίσει δύο φορές, το 1990 και το 1994.

H MV Agusta βέβαια πλέον κατέχει το όνομα της Cagiva και μάλιστα δεν έχει κρύψει ότι έχει… άλλα σχέδια για αυτό και σίγουρα όχι adventure μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, η κατοχύρωση του ονόματος Elefant, μαζί με τις δηλώσεις του Timur Sardarov για έλευση νέου adventure μεσαίου κυβισμού, συνδέονται η μία με την άλλη δημιουργώντας ένα προφανές σενάριο: Αυτό μιας νέας, εμπνευσμένης από την ιστορία adventure μοτοσυκλέτας, που βάζει την MV Agusta στο παιχνίδι μιας από τις ισχυρότερες κατηγορίες αυτή την στιγμή. Τι λέτε εσείς; Περιμένετε μια τέτοια μοτοσυκλέτα;