Lito Sora: Οθόνη αφής και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη σέλα

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ξεπετάγονται σαν μανιτάρια και για να ξεχωρίσουν καταφεύγουν σε πρωτοποριακές λύσεις.

Η Sora Generation 2 κατασκευάζεται στο Orange County της Καλιφόρνια και σε σχέση με την προκάτοχό της, την Generation 1, έχει βελτιωμένη μπαταρία που αυξάνει την αυτονομία κατά 50%.Πρόκειται για μια μπαταρία 18kWh με δικό της σύστημα ψύξης που δίνει αυτονομία 290 χιλιόμετρα. Καθόλου άσχημα αν οι ισχυρισμοί της Lito είναι σωστοί. Ο τριφασικός ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος αποδίδει 107 ίππους και 9,1 kgm ροπής, νούμερα που δεν εντυπωσιάζουν στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, όταν η Energica Eva αποδίδει 145 άλογα και 20,3 κιλά ροπής. Όμως, η τελική της Sora είναι τα 193 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για το 0 – 100.

Και αν η Sora Generation 2 δεν ξεχωρίζει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, το κάνει με τον εξοπλισμό και τα περιφερειακά της. Έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στο κουστούμι της, ενώ carbon είναι και οι τροχοί. Το ανεστραμμένο πιρούνι και το αμορτισέρ προέρχονται από την Öhlins, ενώ οι δίσκοι μπρος πίσω χωρίς τρύπες, φέρουν την υπογραφή της Beringer. Τέλος διαθέτει LCD οθόνη αφής μέσα από την οποία ο αναβάτης μπορεί να καθορίσει και το ύψος της ηλεκτρικά ρυθμιζόμενης σέλας.

Βέβαια, όλες αυτές οι καινοτομίες και τα εξωτικά υλικά έχουν το τίμημά τους, αφού στην Αμερική κοστίζει 82.000 δολάρια δηλαδή 74.000 ευρώ.