Kawasaki: Ηλεκτροκίνητο Ninja με...εναλλάξιμη μπαταρία!

Ριζοσπαστικές ιδέες και πλαίσιο που...ανοιγοκλείνει θα έχει η νέα, ηλεκτροκίνητη superbike από την Kawasaki! Δείτε περισσότερα.

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Οι μεγάλοι 4 της Ιαπωνίας παίρνουν φόρα και ανεβαίνουν στην… υπερταχεία της ηλεκτροκίνησης σιγά σιγά, καθώς τα «σημεία των καιρών» κάνουν την εμφάνισή τους. Η Kawasaki μάλιστα, έχει μια πολύ «δομημένη» ιδέα, για μια ηλεκτροκίνητη sport μοτοσυκλέτα με μπαταρία που θα αφαιρείται και πλαίσιο… που θα ανοίγει!

Βρετανοί δημοσιογράφοι αλίευσαν εικόνες από τα τεχνικά σχέδια, μιας μοτοσυκλέτας που είναι ξεκάθαρα μια «Ninja», αλλά φέρει μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα και όχι μηχανή εσωτερικής καύσης. Προσέξτε τα σχέδια: Το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται χαμηλά στην μοτοσυκλέτα (κάτι που εξυπηρετεί και το κατάλληλο ζύγισμα»,  με την μπαταρία να αποτελεί το κύριο τμήμα της μοτοσυκλέτας και να βρίσκεται ακριβώς από πάνω.

Συνηθισμένη διάταξη, θα πείτε, για ηλεκτρικές superbikes οι οποίες πλέον δεν είναι και κάτι ασυνήθιστο. Αυτό που είναι όμως ΠΟΛΥ ασυνήθιστο και διακρίνεται στο σχέδιο της Kawasaki για το νέο μοντέλο, είναι το ανοιγόμενο πλαίσιο, που δίνει την δυνατότητα στην μπαταρία της μοτοσυκλέτας να αφαιρείται και να αντικαθίσταται γρήγορα!

Πράγματι, στο σχέδιο βλέπουμε ότι το πλαίσιο, έχει μεντεσέ στην περιοχή του λαιμού του τιμονιού, ενώ μένει κλειστό με δύο κοχλίες στην περιοχή της έδρασης με το ψαλίδι. Με την χρήση ειδικού «γερανού», όπως φαίνεται επίσης στα σχέδια, η μπαταρία του μοντέλου αφαιρείται από την αριστερή πλευρά. Αν και δεν γίνεται απολύτως σαφές ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η πατέντα αυτή, λέγεται ότι γίνεται για λόγους ταχείας εναλλαγής της αποφορτισμένης μπαταρίας με μία φορτισμένη, ή για λόγους συντήρησης.

Βέβαια, εδώ εγείτεραι το ερώτημα, πόσο εύκολο θα είναι από τον ίδιο τον χρήστη αυτής της μοτοσυκλέτας, να προβεί στην αλλαγή της μπαταρίας μόνος του, μιας και από τα σχέδια εμείς καταλαβαίνουμε ότι η διαδικασία θα απαιτεί επέμβαση από εξειδικευμένο προσωπικό. Ίσως φυσικά, να πρόκειται για «προστατευτική κατοχύρωση» της εφεύρεσης από την Kawasaki, με στόχο να απλοποιηθεί η συντήρηση και η αντικατάσταση μπαταριών στα ηλεκτροκίνητα, όταν γίνουν πιο διαδεδομένα.

Ωστόσο, ένα είναι το βέβαιο: H Kawasaki δουλεύει ήδη, πάνω σε μια ηλεκτροκίνητη Ninja, την οποία ανυπομονούμε να δούμε και να μάθουμε περισσότερα…