Αυτό είναι το Kawasaki ZX-25R σε... αγωνιστική περιβολή.

Αυτό είναι το Kawasaki ZX-25R σε... αγωνιστική περιβολή.

Αυτό είναι το Kawasaki ZX-25R σε... αγωνιστική περιβολή.

Αυτό είναι το Kawasaki ZX-25R σε... αγωνιστική περιβολή.

Kawasaki: Αυτό είναι το αγωνιστικό ZX-25R!

Παρουσιάστηκε «επίσημα» η αγωνιστική έκδοση της Kawasaki ZX-25R, η οποία είναι γεμάτη έξτρα εξοπλισμό και εξαρτήματα από ανθρακόνημα! Δείτε περισσότερα για το μοντέλο…

Με την παρουσίαση της ZX-25R, η Kawasaki θύμισε σε όλο τον κόσμο την εποχή των 4κύλινδρων supersport των 250 κ.εκ. με τους «διαστημικούς» κόφτες των 20.000 στροφών. Η παρουσίαση έγινε τον Οκτώβριο που μας πέρασε και σήμερα, αποκαλύφθηκε και μια αγωνιστική έκδοση της μοτοσυκλέτας, πριν λίγες ώρες.

Πρόκειται για μια παραλλαγή της ZX-25R, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για τις πίστες και θα διατεθεί για αρχή, αποκλειστικά σε Ασιατικές αγορές. Η Kawasaki ανακοίνωσε ότι to 2021, θα δημιουργήσει ένα πρωτάθλημα ενιαίας μάρκας με τις μοτοσυκλέτες της και η ZX-25R αναμένεται να συμμετέχει επίσης.

Η τετρακύλινδρη των 250 κυβικών, στην έκδοση της αυτή, εξοπλίστηκε με μπόλικα «καλούδια» που αναβαθμίζουν τις επιδόσεις της με στόχο την αγωνιστική χρήση. Συγκεκριμένα, φέρει: Fairing από την Black Diamond, εξάτμιση της Beet, αλυσίδα και γρανάζια της RK, πίσω αμορτισέρ της Showa από το ZX-10R, νέα επίστρωση στα καλάμια του πιρουνιού εμπρός, μαρσπιέ, ρυθμιζόμενες μανέτες και προφυλακτήρα μανέτας φρένου από την Sniper και ελαστικά Sportmax της Dunlop.



Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ωστόσο, αποτελεί ένα… παράδειγμα στησίματος της μοτοσυκλέτας για αγώνες, καθώς όπως λένε βρετανικές πηγές, η Kawasaki δεν θα διαθέσει έτσι την μοτοσυκλέτα σε ομάδες ή ιδιώτες, αλλά θα πουλά την ZX-25R στους ενδιαφερόμενους, αφήνοντας τους την ευκαιρία να την τροποποιήσουν οι ίδιοι. Αυτό που φυσικά δεν ξέρουμε ακόμα –ή μάλλον δεν θέλουμε να αποδεχθούμε…- είναι αν η μοτοσυκλέτα θα φτάσει στην Ευρώπη ή όχι, με την πιθανότερη απάντηση να είναι η δεύτερη…