KYMCO iONEX: Επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση

Η KYMCO αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό scooter της, το οποίο υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα ηλεκτρικά οχήματα! Δείτε περισσότερα…

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Σε τοπική ώρα 11.30 το πρωί, στην Ιαπωνία, η KYMCO αποκάλυψε το νέο της ηλεκτροκίνητο scooter, iOnex. Πρόκειται για ένα μοντέλο που φέρει επαναστατική τεχνολογία στις μπαταρίες και απευθύνεται σε αστική χρήση, θέλοντας να λύσει ντα βασικά προβλήματα της ηλεκτροκίνησης, όπως η μειωμένη αυτονομία και οι χρόνοι επαναφόρτισης.

Το μοντέλο, όπως βλέπετε στην φωτογραφία, θυμίζει αρκετά τα ήδη υπάρχοντα αστικά scooters της εταιρείας και δεν ξαφνιάζει εμφανισιακά. Εκεί που ξαφνιάζει και μάλιστα ευχάριστα, είναι στην τεχνολογία την οποία χρησιμοποιεί για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας, πιο συγκεκριμένα στις μπαταρίες του.

Το iOnex χρησιμοποιεί μια τεχνολογία, την οποία είχαμε δει πρώτα από την Honda στην… θεωρία. Να που η KYMCO λοιπόν τόλμησε και αποφάσισε να την παρουσιάσει σε πράξη: Αφαιρούμενες, εναλλάξιμες μπαταρίες. Ο αναβάτης του iOnex θα μπορεί να βγάλει τις μπαταρίες μέσα από το scooter και να τις φορτίσει σπίτι του, είτε να τις αλλάξει με πλήρως φορτισμένες, σε ειδικούς σταθμούς πώλησης οι οποίοι θα δημιουργηθούν.



Οι αφαιρούμενες μπαταρίες ζυγίζουν 5 κιλά και τοποθετούνται σε ειδική υποδοχή, στην ποδιά του scooter. Μάλιστα, κάτω από την σέλα, το iOnex μπορεί να μεταφέρει ακόμη περισσότερες μπαταρίες –όχι συνδεδεμένες αλλά έτοιμες προς χρήση, αυξάνοντας περαιτέρω την αυτονομία του.



Η KYMCO, για την υποστήριξη του iOnex, κάνει λόγο για την κατασκευή ενός δικτύου αυτόματων πωλητών μπαταριών, οι οποίοι θα είναι ουσιαστικά «κιόσκια» εξυπηρέτησης. Ο αναβάτης θα τοποθετεί σε αυτούς την αποφορτισμένη του μπαταρία και θα μπορεί, άμεσα, να πάρει μια έτοιμη για χρήση, την οποία θα τοποθετεί στο scooter. Ακόμα, η KYMCO κάνει λόγο για δυνατότητα ενοικίασης μπαταριών, για όποιον αναβάτη το επιθυμεί, ενώ θέλει να συνεργαστεί με καταστήματα εμπορίου, διασκέδασης ή εστίασης, για εγκατάσταση φορτιστών, δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη του iOnex να φορτίζει απρόσκοπτα τις μπαταρίες του, κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων της ημέρας του. 



Όπως είναι σαφές, το δίκτυο των αυτόματων πωλητών θα έχει ένα σημαντικό κόστος και η KYMCO ανακοινώνει ότι έχει πρόθεση να κατασκευάσει αντίστοιχο δίκτυο σε 20 χώρες, με την υποστήριξη των κυβερνήσεων τους. Ακόμη, δεν έγιναν  γνωστά στοιχεία για επιδόσεις, βάρος ή τιμή. Αυτό που όμως είναι προφανές είναι το εξής: Μιλάμε για μια τεχνολογία που ίσως αλλάξει ριζικά το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ήταν κάτι που...ήταν μπροστά στα μάτια μας εδώ και πολύ καιρό και πραγματικά, ελπίζουμε οι κυβερνήσεις του κόσμου να δουν τις δυνατότητες του και να σκεφτούν σοβαρά, να στραφούν προς την ηλεκτροκίνηση γενικότερα. 


 

  • ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Ότι πιο προχωρημένο έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα! Μακάρι να υλοποιηθεί και να επεκταθεί και στα αυτοκίνητα!

      1